Mainos: Lead Supply
Mainos | Lead Supply

Keittiön uusiminen edessä? Pohdi eri ratkaisuja projektin rahoittamiseen

Keittiöremontit ovat vaativia ja pitkäkestoisia remontteja. Niinpä niihin joutuu usein investoimaan suuria rahasummia.

Olipa sitten kyse hajonneen tiskikoneen aiheuttamasta vesivahingosta tai ikää nähneen asunnon päivittämisestä nykyaikaan, jokaisen keittiön kohtalona on ennemmin tai myöhemmin joutua remontoiduksi.

Pienimmistä keittiöremonteista voi selvitä joillain satasilla, mutta etenkin suurten keittiöiden kokonaisvaltaiset uudistustyöt voivat maksaa tuhansia euroja. Keittiön ollessa arkielämän kannalta elintärkeä huone, remonttirahojen olisi hyvä olla nopeasti saatavilla. Siksi monet pohtivat lainarahan hakemista rahoittaakseen keittiön remontin.

Löydä nopeasti koroton laina, joka mahdollistaa rakkaan kodin keittiön korjaamisen tai elämää kokeneen keittiön päivittämisen ajan tasalle.

Milloin keittiöremonttiin on syytä ryhtyä?

Keittiön remontoinnille on monia syitä.

  • Vesivahingot ja muu keittiön vahingoittuminen.
  • Kodinkoneiden uusiminen ja keittiön optimoiminen uusille kodinkoneille.
  • Linjasaneeraus.
  • Asunnon arvon kasvattaminen ennen myyntiä.

Akuutein tarve keittiöremontille on tietenkin silloin, kuin keittiö on ilman remonttia käyttökelvoton. Esimerkiksi tiskikoneen aiheuttama vesivahinko on yleisin onnettomuus, joka suomalaisissa kodeissa tapahtuu. Lisäksi muut kodin kunnostustyöt toistuvat etenkin vanhoissa taloissa ja asunnoissa säännöllisesti, ja keittiön kunnosta on pidettävä niiden koittaessa hyvää huolta.

Toinen seikka, joka puoltaa keittiön remontoimista on kodinkoneiden uusiminen. Kodinkoneiden käyttöikää ei mitata vuosikymmenissä. Koneiden koon kasvaessa ja niiden vaatiman infrastruktuurin muuttuessa uusien koneiden asentaminen voi vaatia suurempaa remonttia keittiössä.

Jokaisen talon ja asunnon putket on kunnostettava säännöllisesti linjasaneerauksen yhteydessä. Tällöin kodinkoneet on joka tapauksessa irrotettava ja niiden ympäristö menee mullin mallin. Monet kodinomistajat hyödyntävätkin linjasaneerauksen hyvänä hetkenä remontoida koko keittiö.

Kun on tullut aika vaihtaa kotia ja myydä talo tai asunto, myös keittiön kuntoon kannattaa kiinnittää huomiota. Uutta kotia etsivät ostajat ovat valmiita maksamaan lisähintaa muuttovalmiista kodista. Joskus remontin kustannukset voivat jäädä niin pieniksi, että ostajan maksama lisä muuttovalmiudesta on keittiöremontin arvoinen summa.

Keittiöremontti lainarahalla

Keittiöremontti voi kustantaa mitä tahansa muutamasta satasesta useisiin tuhansiin euroihin asti. Pienimmät remontit on helppo kuitata käteisellä, mutta suuremmat remontit voivat vaatia lainan hakemista. Remonttien aikataulut eivät aina anna armoa, joten nopea laina voi olla hyvä vaihtoehto takaamaan sujuvan remontin.

Lainamarkkinoilla toimii nykyisin perinteisten pankkien lisäksi pienempiä ja itsenäisiä rahoituslaitoksia, jotka tarjoavat asiakkailleen vaihtelevia lainapalveluita. Sekä pankkien että rahoituslaitosten palvelutarjontaan kuuluvat lähes poikkeuksetta remontoijien tarpeita varten räätälöidyt remonttilainat. Niiden ehdoissa ja sopimuksissa on mahdollista huomioida yksilökohtaisesti remontin arvioidut kustannukset sekä muut käytännön ehdot.

Remonttilainan lisäksi keittiön kunnostamisen voi rahoittaa pienemmillä ja joustavammilla lainoilla, joita tarjoavat erityisesti verkossa toimivat lainanantajat. Näiden lainojen vahvuus on niiden dynaamisuus. Esimerkiksi remonttilainaa hakiessa hakijalta saatetaan vaatia hyvinkin yksityiskohtaista tietoa remontin kustannuksista ja kestosta. Remontointi voi kuitenkin olla vaikeasti ennustettava prosessi, joten tarkkojen lukujen kertominen etukäteen ei aina ole mahdollista. Tällöin remonttilainan sijaan muut lainatyypit voivat olla parempia vaihtoehtoja.

Vertailu ja kilpailuttaminen säästää rahaa

Lainanantajien kilpailu asiakkaista on kovaa. Siksi ennen lainan hakemista on aina syytä kilpailuttaa oma laina mahdollisimman laajasti. Lainojen kilpailuttaminen ja vertailu auttaa kartoittamaan omia mahdollisuuksia lainamarkkinoilla ja löytämään edullisimman mahdollisen lainan. Vertailu on ilmaista, minkä lisäksi sen voi nykyisin hoitaa helposti verkon kautta vaikka kotisohvalla istuen.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Keittiön uusiminen edessä? Pohdi eri ratkaisuja projektin rahoittamiseen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X