Mainos: Lead Supply
Mainos | Lead Supply

Lainojen yhdistäminen voi olla keino yksinkertaistaa useamman lainaerän loukkua

Lainojen yhdistely voi olla hyvä vaihtoehto, jos yrität maksaa korkeakorkoisia lainoja sekä muita luottoja tai luottokortteja pois, ja siten hallita useita eri kuukausimaksuja samaan aikaan.

Yhä useammalla meistä on ainakin luottokortti tai jonkinlainen laina perinteisen lainan tai luoton, kuten joustoluoton, muodossa. Oletko kuitenkaan huomannut kuinka paljon eri lainat, mahdollisesti eri lainanmyöntäjiltä, kerryttävät korkoa sekä muita ylimääräisiä kuluja kuukausitasolla?

Lainojen yhdistäminen voi olla ratkaisu tilanteeseen, jossa lainan ja luoton takaisinmaksuun kuluu aikaa, ylimääräisiä kuluja sekä henkisiä voimavaroja. Yhdistä avoimet velat yhdeksi kuukausittaiseksi eräksi.

Miten lainojen yhdistämisestä voi hyötyä?

Useiden eri velkojen maksaminen uudella lainalla, ja yhdellä kuukausittaisella maksulla, voi auttaa sinua:

  • Alentamaan kuukausittaisia kokonaiskuluja ja siten auttamaan pysymään budjetissa ja säästämään rahaa.
  • Vähentää stressiä, sillä luonnollisesti pienempi määrä laskuja yksinkertaistaa laskujen maksamista ja rahavirtaa ulos.
  • Saavuttamaan säästötavoitteet nopeammin säästyneillä ylimääräisillä rahoilla.
  • Alentaa luoton käyttöastetta, mikä voi auttaa parantamaan luottotietojasi.

Yhdistä velkasi askel kerrallaan

1. Kartoita velkasi

Tarkista luottotietosi ja velkojen suhde tuloihin nähdäksesi missä tilanteessa olet. Laadi luettelo kaikista lainoista ja luotoista, mukaan lukien korko ja kuukausimaksut. Luottokorttivelka on yleisin velka, joka kannattaa yhdistää, sillä sen korko on yleensä kaikista korkein.

Laske sekä maksamattomien velkojen että kuukausimaksujen yhteissummat.

Kun tiedät avoimen velan määrän, voit alkaa etsiä uutta lainaa, joka kattaa nykyiset avoimet velkasi. Jos lainahakemuksesi hyväksytään, saat uuden lainan, jolla voit maksaa nykyiset velkasi pois. Sitten alat maksaa kuukausittain uuden lainan maksuja.

2. Vertaile eri lainojen yhdistämisvaihtoehtoja

Lainan todellinen vuosikorko perustuu lainahakemuksesi erityispiirteisiin, kuten luottohistoriaasi, haetun luoton määrään ja tulojen tarkistamiseen. Osa lainanmyöntäjistä saattaa tarjota vakuudellisia lainavaihtoehtoja, jotka voivat olla hieman alhaisemmalla korolla. Muista, että on aina riski menettää vakuudet, jos et maksa lainaa takaisin sovitulla tavalla.

3. Tutustu asiaan ennen lainaamista

Jos koet, että lainojen yhdistäminen olisi hyvä vaihtoehto tilanteessasi, huomioi ennen päätöksen tekoa seuraavat asiat.

Lainojen yhdistäminen ei ole velan poistamista. Järjestelet lainasi ainoastaan uudelleen, et poista sitä.

Ota huomioon lainanoton kokonaiskustannukset. Pidempiaikainen laina voi olla kuukausierältään pienempi, mutta se voi kasvattaa kuluja laina-aikana.

Vältä uutta velkaa. Laadi budjetti ja käy läpi kulutustottumuksiasi, jotka auttavat samalla hallitsemaan tulevia menoja. Käy läpi myös vaihtoehtoisia menetelmiä velan lyhentämiseksi.

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lainojen yhdistäminen voi olla keino yksinkertaistaa useamman lainaerän loukkua

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X