MAINOS | Asuntomessut
MAINOS | Asuntomessut

Unelma omasta hirsitalosta toteutui – Asuntomessuille Naantaliin kohoaa jääkiekkoilija Harri Tikkasen Villa Myötätuuli

Harri Tikkaselle hirsi on ainoa oikea rakennusmateriaali. Asuntomessut Naantalissa -tapahtumassa pääsee tutustumaan perheen luonnonkauniiseen kotiin, Villa Myötätuuleen.

Entinen ammattijääkiekkoilija Harri Tikkanen on aina tiennyt haluavansa rakentaa nimenomaan hirrestä, jos mahdollisuus oman kodin rakentamiseen joskus koittaisi.

Nyt Tikkasen hirsitalounelma on toteutumassa Asuntomessut Naantalissa -tapahtumassa. Messujen jälkeen Tikkanen pääsee muuttamaan puolisonsa ja tyttärensä kanssa Villa Myötätuuli -nimellä kulkevaan kotiinsa.

Harri Tikkanen muuttaa perheensä kanssa upeaan hirsitaloonsa Asuntomessujen jälkeen. Kuva: Kati Pilli-Sihvola

Tikkasen perhe etsi pitkään kotia Turun seudulta. Sopivaa valmista kotia tai tonttia ei kuitenkaan löytynyt – jokin asia tuntui aina olevan pielessä. Oman talon rakentaminen alusta loppuun alkoi vaikuttaa parhaimmalta ratkaisulta. Silloin saisi juuri sellaisen kodin kuin haluaa.

Luonnonmaan messualue teki heti vaikutuksen

”Lopulta kävimme myös Naantalissa katsomassa tontteja. Sattumien kautta päädyimme Luonnonmaan messualueelle, ja paikka teki heti vaikutuksen. Löysimme tontin, jonka halusimme ja teimme hakemuksen”, Tikkanen kertoo.

Hän sanoo Luonnonmaan merellisten kalliomaisemien sinetöineen päätöksen Naantaliin muutosta.

Nyt Luonnonmaalle, kalliokukkulan laelle on nousemassa komea kaksikerroksinen hirsitalo, jonka suurista ikkunoista näkyy merelle. Rauhallinen kulmatontti on kokonaan kalliota, joka halutaan pitää mahdollisimman luonnonmukaisena.

”Talon ympäristö on sammalta, kitukasvuista mäntyä ja katajaa, ja ne on tahdottu säilyttää. Emme halua pihaan koristetta ja krumeluuria vaan luontoa”, Tikkanen kuvailee.

Tikkasen perheen koti sijaitsee Luonnonmaan saarelle kallioisen metsämaiseman ympäröimänä. Kuva: Kati Pilli-Sihvola
Ikkunoista avautuvat upeat maisemat. Kuva: Kati Pilli-Sihvola

Luonnollisuus tavoitteena sisustuksessakin

Luonnonmukaisuuden ihanne näkyy pihan lisäksi niin talon rakennusmateriaalissa kuin kodin sisustuksessakin. Tikkasen perhettä kiehtoi puumateriaalin hengittävyys ja puhtaus.

Halusimme hirsitalon, se oli itsestään selvää eikä mitään muuta vaihtoehtoa ollut.

Pia Kalliomäen suunnittelema sisustus noudattaa samaa hillittyä, selkeää ja ajatonta linjaa kuin pihakin. Villa Myötätuuli saa pinnoilleen luonnonläheistä, skandinaavista sävymaailmaa.

Tikkanen on jättänyt sisustuksen suunnittelun mielellään ammattilaisen harteille.

”Omat toiveet sisustuksen suhteen ovat olleet hyvin minimaalisia”, mies naurahtaa.

Neliöitä Villa Myötätuulessa on noin 160, ja alakertaan rakentuu avokeittiö, olohuone, sauna ja kodinhoitohuone. Yläkerrasta löytyvät kaikki kolme makuuhuonetta sekä kylpyhuone. Saunasta on käynti terassille, johon on rakenteilla poreallas. Yläkerran kahdesta makuuhuoneesta on käynti erillisille parvekkeille.

Tikkasen perheen kotiin ja sen upeisiin maisemiin pääsee tutustumaan kesän Asuntomessuilla Naantalissa. Osta liput tapahtumaan täältä!

Isot ikkunat päästävät korkeakattoiseen olohuoneeseen paljon luonnonvaloa. Kuva: Kati Pilli-Sihvola

Naantalin palvelut houkuttavat

Tikkanen viihtyy hyvin vesillä, ja oma vene seilaa vielä toistaiseksi Saimaalla.

”Jää nähtäväksi, siirtyykö se jossakin vaiheessa merelle. Mukavaa, että sellainen mahdollisuus nyt on”, Tikkanen sanoo ja viittaa sataman läheisyyteen Luonnonmaalla.

Päätös uudesta kotikaupungista muotoutui myös Naantalin mainioiden palveluiden perusteella. Luonnonmaan alueelle on rakentumassa entistä enemmän perheidenkin elämää helpottavia palveluita.

”Muutamme Naantaliin Turun keskustasta. Naantali on rauhallisen seesteinen, mutta matka Turkuun on kuitenkin lyhyt. Kotiin tullessa voi rauhoittua, mutta aktiviteettien pariin pääsee nopeasti.”

Osta liput Asuntomessuille!

Hirsirakentaminen tuplaantunut

Yhä useampi uusi suomalaiskoti on rakennettu hirrestä eikä ihme – kotimainen hirsirakentaminen koetaan laadukkaaksi, kestäväksi ja ekologiseksi. Nykyteknologialla valmistettu hirsirakennus on tiivis ja energiatehokas. Hirrellä on hyvä lämmönvarauskyky, ja se vähentää näin sekä lämmitys- että viilennystarvetta. Hirsitalo toimii myös hiilinieluna.

Pientaloteollisuus PTT ry:n johtaja Kimmo Rautiainen kertoo, että hirsirakentaminen on tuplaantunut viimeisen vuosikymmenen aikana. Tällä hetkellä rakennetuista omakotitaloista lähes 25 prosenttia on hirsitaloja, liki kymmenen prosenttia kivitaloja ja loput rankarakenteisia puutaloja. Suosion kasvun Rautiainen kertoo liittyvän osin tunteisiin, joita ihmisillä eri rakennusmateriaaleista on.

Hirsi liitetään usein hyvään sisäilmaan ja luonnollisuuteen.

”Siinä missä kivitaloja pidetään huoltovapaina, arvokkaina ja kestävinä, massiivipuu kuten hirsi liitetään usein esimerkiksi hyvään sisäilmaan ja luonnollisuuteen”, Rautiainen tietää.

Toinen syy suosioon kasvuun on hirsitalomallien monipuolistuminen ja modernisoituminen. Aiemmin hirttä käytettiin lähinnä kesämökkien rakentamiseen, ja pyöröhirsinen mökki ristiliitosnurkkineen onkin tuttu näky suomalaisessa järvimaisemassa.

”Valmistajien valikoimiin on tullut kaupunkiin sopivia hirsitalomalleja ja perinteiset, puutaloistaan tunnetut talovalmistajatkin ovat alkaneet tarjota myös muuttovalmiita hirsitaloja.”

Asuntomessut Naantalissa -tapahtumassa nähdään niin hirsi- kuin puu- ja CLT-taloja sekä kivitaloja. Pintamateriaaleista esillä on myös säänkestävä teräs. 36:sta kohteesta kuusi on hirsitaloja: Honka Haiku, Chalet Pihla, Knaapi, Aisti, Wing ja Villa Myötätuuli.

Lue myös: Naantaliin rakentuvat ainutlaatuiset Asuntomessut – tällaista ei ole aiemmin nähty

Lue myös: Raumalaista Tuomo Ruususta lykästi: ”Ilman Asuntomessuja ei olisi tätä perhettä”

Lue myös: Asumisen onnea Naantalissa: ”En kaipaa materiaa vaan asumisen helppoutta”

Lue myös: Kurkista kulissien taakse! Viikottaisia kuulumisia Asuntomessuilta Naantalista ja parhaita paloja menneiltä messuvuosilta

Kommentoi

Kommentoi juttua: Unelma omasta hirsitalosta toteutui – Asuntomessuille Naantaliin kohoaa jääkiekkoilija Harri Tikkasen Villa Myötätuuli

Maila

Kyllä on ruma. Kun estetiikan taju puuttuu, niin rahallakaan saa kaunista.

Väriä elämään

K
Katsella voi mutta koskaan, ikinä en asua tahtoisi näin kolkossa kammiossa.

ÖS-nen

Totta joka sana!

Senioriya

Oikoinen on kuin häränsarvi,värittömän yksitoikkoinen…
Maksaa Suomessakin maltaita tuommoinen, kauheat tulot noilla lätkän lyöjillä,,

Mimmi67

Nykyisin rakenbetut uudet talot on kaikki palikkataloja, tyhjää täynnä olevia laatikko-bunkkereita.
Hirrestäkin tehtyinä hirveitä rötisköjä.
Kyllä kelpaa kailotella, kuuluu kuiskauskin viimeiseen nurkkaan asti ja juosta voi tai pelata lötkää tyhjillä lattioilla.
Myyjät, media näitä tyrkyttää tyhmille perässähiihtäjäihmisille, joilta puuttu kokonaan tyylitaju kauniista.

Mama

Todella kaunis! Kerrankin.

Harmomia

Mielettömän kaunis, tuollaista maisemaa kelpaisi katsella! Seesteinen, harmoninen, ja ilmava. Vaikea ymmärtää miksi täällä pitää lytätä toisen ihmisen kotia. Jos ei pidä, voisi pitää mölyt mahassaan.

Tiina148

Upea luonto ympärillä. Kyllä näitä maisemia katsellessa mielikin rauhoittuu!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.