MAINOS | Keittiömaailma
MAINOS | Keittiömaailma

Kestävää ja luonnonläheistä – nämä värit ja materiaalit kiinnostavat nyt keittiökaupoilla

Ajankohtaisimmat keittiöt ovat kestäviä, helppohoitoisia ja värimaailmaltaan maanläheisiä.

Luonnollisen maanläheinen väri- ja materiaalimaailma on siirtynyt sisustuksesta keittiökalusteisiin. Kiiltävät pinnat ja kokovalkoisuus ovat väistyneet, ja tilalle on tullut luonnosta kumpuavaa värimaailmaa, puupintoja ja -kuoseja, kiveä ja kvartsia.

Keittiömaailma Hyvinkään kauppias Tanja Spönla tietää, että juuri nyt keittiökaupoilla kysytään puuilmeisiä ovia ja murrettuja sävyjä.

Mustavalkoiset kokonaisuudet eivät ole enää valtavirtaa, vaan nyt haetaan pehmeämpiä värisävyjä.

– Luonnosta inspiroituneita sävyjä ja pintoja yhdistellään uusilla tavoilla. Musta yhdistetään usein puunsävyjen kanssa, Tanja Spönla jatkaa.

Toisaalta sisustustrendeissä on jo siirrytty murretuista sävyistä kirkkaisiin pastelleihin ja uskaliaisiinkin väriyhdistelmiin. Pinnalla ovat karkkivärit pinkistä laventeliin. Näkyykö tämä trendi jo keittiöostoksilla?

– Meillä myytiin juuri oranssi keittiö. Keittiömaailman ovivalikoimassa on yhteensä 2000 eri värisävyä, joten jokaiselle löytyy omannäköinen ratkaisu, Spönla lupaa.

Lue myös: Vuoden 2021 trendivärit keittiössä – nämä ovat pinnalla nyt

Keittiön materiaalit
Luonnollinen ja maanläheinen värimaailma on juuri nyt suosiossa. Kuvassa A la Carte Neve-keittiö.

Helppo mattapinta

2010-luvun alussa trendikkäät, kiiltävät ovipinnat ovat väistyneet ja nyt keittiöön halutaan ennen kaikkea helppohoitoista mattapintaa.

Keittiömaailman Supermattalaminaatti-ovimallisto on paitsi ajankohtainen, myös huoleton. Materiaali on hyvin kestävää eikä naarmuunnu yhtä helposti kuin maalatut ovet. Ovi on vesitiivis ja se kestää hyvin kuumuutta ja iskuja. Lisäksi se on helppo pitää puhtaana eivätkä sormenjäljet tartu siihen.

– Supermattalaminaatin pinta on silkkisen pehmeää, hyvin miellyttävän näköistä ja tuntuista. Ovet ovat viimeistellyt ja kauniit, Tanja Spönla kehuu.

Supermattalaminaatti-ovimallistossa on lukuisia eri värivaihtoehtoja, joten se on myös väreistä tarkan sisustajan valinta.

Keittiön materiaalit
Supermattalaminaatti on kestävä ja laadukas ovimateriaali. Se on helposti puhtaana pidettävä, eivätkä sormenjäljet näy pinnalla. Kuvassa A la Carten Altro-keittiö sävyssä vaaleanharmaa.

Unelmien keittiötaso

Keittiövalinnassa merkittävä osa-alue on ovien lisäksi tasomateriaali. Tasoa valittaessa on syytä pohtia tarkasti keittiön käytettävyyttä ja vaadittua kestävyyttä.

Laminaattitasot ovat nykyisin suosittuja, ja niillä saa aikaan lukuisia erilaisia sisustuksellisia ilmeitä.

– Laminaatin hinta-laatusuhde on mainio. Laminaattitasolla keittiöön saa edullisesti esimerkiksi puukuviointia, jos sellainen on toiveissa, mutta tasoksi ei haluta oikeaa puuta.

Keittiön materiaalit
Laminaattitaso on suosittu valinta keittiöön muun muassa sen kestävyyden ja hinta-laatusuhteen vuoksi. Nykyisin laminaattitasojen valikoima on laaja, joten jokaiselle löytyy varmasti mieluisa vaihtoehto. Kuvassa Petra Eerika -keittiö laminaattitasolla.

Tanja Spönla sanoo, että aidon puun käyttö tasoissa on vähäisempää, sillä sitä täytyy huoltaa enemmän.

– Monet arvostavat enemmän helppohoitoisuutta, ja puutasot voidaan kokea turhan työläiksi. Ne ovat haastavia myös vesipisteiden vieressä.

Himokokkaajan kannattaa miettiä, pitäisikö keittiöön valita vielä laminaattiakin kestävämpi tasomateriaali eli kvartsi tai kivi.

– Jos keittiö on kovalla käytöllä, unelmaratkaisu on kvartsi. Täyskvartsitasolle voi laskea huoletta vaikka kuuman astian. Se on kestävää, hygieenistä ja helppo pitää puhtaana. Kvartsitasoissa on myös lukuisia eri värivaihtoehtoja.

Kvartsitaso on tyylikäs ja luonnonmukainen valinta keittiöön. Aitona luonnonmateriaalina se on myös erittäin pitkäikäinen ja kestävä materiaali. Kuvassa A la Carte Neve-keittiö Dekton-kvartsitasolla.

 

 

Lue myös: Näin suunnittelet keittiön valaistuksen – sisustusarkkitehdin 4 tärkeää ohjenuoraa

Lue myös: Tältä näyttää 2020-luvun keittiö – suunniteltu todelliseksi kodin keskipisteeksi

Lue myös: Hukkatila käyttöön ja yrtit kukoistamaan – kekseliäimmät keittiöratkaisut ovat tässä