MAINOS | Kariniemen
MAINOS | Kariniemen

Maistuisiko ramen tai thai-kanakeitto? Näin kokkaat maukkaat maailmanmaut käden käänteessä

Tämän päivän puolivalmisteet ovat maukkaampia kuin koskaan. Kypsistä kanasuikaleista valmistat helposti hyvää, maistuvaa ruokaa niin aasialaiseen tyyliin kuin texmex-trendiäkin seuraten.

– Aikoinaan puhuttiin, että valmisruoissa on tolkuttomasti rasvaa ja suolaa. Valmisruoat ja puolivalmisteet ovat nykyään terveellisiä ja ravintosuosituksia noudattavia. Kun niitä täydentää kasviksilla, ovat hyvän aterian ainekset jo kasassa, toteaa HK:n Food Content Specialist Timo Turkka.

Turkan mielestä myös maut ovat monissa tämän päivän puolivalmisteissa kohdillaan.

– Esimerkiksi Kariniemen kypsistä kanasuikaleista saa yhtä maittavaa ruokaa kuin alusta lähtien tekemällä. Ainakin itse säästän mielelläni aikaa kotikeittiössä kokkaamalla kypsistä kanasuikaleista.

Uunipaahdetuista kanasuikaleista syntyvät ihanat texmex- ja aasialaisherkut

Kanasuikaleiden helppokäyttöisyyden nimiin vannova Timo Turkka rohkaisee valmistamaan aasialaisia herkkuja Kariniemen uunissa paahdetuista kananpojansuikaleista.

Valmiiksi paahdetut kanasuikaleet ja laadukas liemi nopeuttavat ramenin valmistamista.

– Nämä suikaleet sopivat niin wokkeihin, kanarameniin kuin thai-kanakeittoonkin. Aasialaisissa ruoissa on voimakkaita makuja, joten ne kannattaa tehdä neutraalin makuisista suikaleista, ettei tule mahdotonta makujen sekamelskaa, hän sanoo ja jatkaa:

– Fajitas-maustettujen, niin ikään uunipaahdettujen kanasuikaleiden mausteinen maku taas istuu loistavasti trendikkään texmex-henkiseen fajita chicken bowl -kulhoruokaan.

Valmiit kanasuikaleet on helppo lisätä ruokaan kokkaamisen loppuvaiheilla.

– Ja vaikka ylikypsentäisitkin niitä hieman, kananliha on siitä armollinen raaka-aine, että se pysyy silti mureana. Kanaramen-reseptissä mainitun Sooci-liemen voit korvata kanaliemellä, jonka lisämaustat vaikkapa soijalla, mirinillä ja misotahnalla. Kokeileminen on helppoa, sillä peruskaupoistakin löytyy kivasti eksoottisempia mausteita ja kastikkeita.

Thai-kanakeitto on nopea valmistaa ja vie makumatkalle Aasiaan käden käänteessä.

Vastuullisesti tuotettua kotimaista kanaa ja vähemmän hävikkiä

Tänä päivänä ollaan yhä kiinnostuneempia ruoan alkuperästä ja siitä, miten se on tuotettu. Myös maatalouden ympäristöpäästöistä puhutaan enemmän. Moni valveutunut kuluttaja suosiikin kotimaista, eettisesti ja ympäristövastuullisesti tuotettua kananlihaa.

Kariniemen kananpojat tulevat 80 länsisuomalaiselta maatilalta. Näihin Kariniemen kotitiloihin voit tutustua täällä.

Timo Turkka suosii kypsiä kanasuikaleita myös siksi, ettei niistä kokatessa synny paistohävikkiä.

– Vaikka ruokahävikistä keskustellaan nykyään laajalti, silti monessa kodissa heitetään järjettömiä määriä käyttökelpoista ruokaa roskiin, hän toteaa ja jatkaa:

– Jos aterialta jää ruokaa yli, ei sitä kannata heittää pois, vaan sen voi hyödyntää seuraavan päivän ruoanlaitossa. Myös kanasuikaleiden marinadinjämät voi ottaa talteen tulevaa ateriaa varten: tästä löytyy kiva ja helppo tapa hyödyntää ne, hän vinkkaa.

Kariniemen kanasuikaleiden uutuusmaut ovat uunipaahdetut sekä fajitas-maustetut suikaleet.

Arvonta on päättynyt! Kiitos osallistuneille.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Maistuisiko ramen tai thai-kanakeitto? Näin kokkaat maukkaat maailmanmaut käden käänteessä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.