MAINOS | VM Carpet
MAINOS | VM Carpet

Matot selkeyttivät kodin avonaisen oleskelutilan – sisustussuunnittelija kertoo, mitä kaikkea tulisi huomioida

Nelihenkisen perheen remontoituun kotiin saatiin lisää tilan tuntua mattojen avulla. Katso kuvat ennen ja jälkeen.

Nelihenkinen Stenvallin perhe sai tänä keväänä mittavan remontin päätökseen. Töölöläisperheen kaksi teini-ikäistä lasta saivat omat makuuhuoneet, kun huonejärjestystä muutettiin toimivammaksi.

Kuten useimmissa moderneissa asunnoissa, myös Stenvallien uusitussa kodissa keittiö ja ruokailutila on liitetty olohuoneen yhteyteen. Remontoidussa ja aikaisempaa avarammassa tilassa vanhat matot näyttivät väärän kokoisilta, eivätkä ne enää palvelleet tarkoitusta, perheen äiti Marika Stenvall kertoo.

Perheen toiveena oli löytää uudet laadukkaat ja pitkäikäiset matot, ja he kääntyivät sisustussuunnittelija Outi Tammen puoleen. Hän kartoitti perheen toiveet ja opasti mattojen valinnassa.

”Matolla on tärkeä rooli etenkin avotiloissa, sillä se selkeyttää ja kokoaa eri toiminnot yhteen. Mattojen avulla saadaan myös luotua erilaisia tunnelmia”, Tammi kertoo.

Täydellinen matto on kaunis ja käytännöllinen

Stenvallien suosikkipaikka on olohuone, jonka sohvalla perhe viettää paljon aikaa. He toivoivat tilaan ajatonta luonnonkuitumattoa, josta olisi iloa pitkään.

Lopulta kaikki mieltyivät kotimaisen VM Carpetin Viita-malliston villa-pellavamattoon, joka valmistetaan käsityönä Lappajärvellä. Isokokoinen matto teetettiin mittojen mukaan, jotta saatiin luotua suuri, yhtenäinen tila. Uuden maton päälle mahtuvat sohvapöytä, rahi ja lattiavalaisin, ja tilaa jää myös mahdollisesti myöhemmin lisättävälle nojatuolille.

Huomiota kiinnitettiin myös lattian, seinien, sohvan, taulujen sekä tekstiilien sävyihin, ja väriksi valikoitui kaunis vaalean harmaa.

”Kodissa oli paljon beigen sävyjä, mutta beige matto olisi tehnyt tilasta liian tasavärisen ja jopa tylsän. Harmaa sopii hyvin lämpimiin sävyihin ja ajattomaan skandityyliin”, Tammi toteaa.

Viita-matto on perheen iloksi paitsi kaunis myös käytännöllinen. Liukumattoman pohjauksen ansiosta se pysyy hyvin paikoillaan, eikä maton alle pääse roskia tai pölyä. Imurointi riittää pitämään maton kauniina, mutta tarvittaessa sen voi myös vesipestä.

VM Carpet olohuone ennen

Vanha matto oli uuteen avotilaan liian pieni. Uusi, mittojen mukaan Lappajärvellä kudottu Viita-luonnonkuitumatto kokoaa olohuoneeseen yhtenäisen tilan.

VM Carpet olohuone jälkeen

Lopputulos on aikaisempaa avarampi

Myös Stenvallien ahtaanoloinen eteinen kaipasi päivitystä. Käytävämäiseen tilaan valittiin VM Carpetin ajattoman klassinen Tweed-matto, jonka harmaameleerattu väri valikoitui asunnon muun sävymaailman innoittamana.

”Eteisessä ennestään olleen kapean maton tilalle valittiin leveämpi matto, joka ylettyy kalusteiden alle. Näin tila tuntuu suuremmalta ja ennen kaikkea selkeämmältä”, Tammi kertoo.

Uudet matot ja niistä syntyvä tunnelma miellyttävät myös asukkaita. Matot tekevät kodista kokonaisuuden ja toisaalta luovat kotiin erillisiä tiloja ja tunnelmia.

”Parasta on, että olohuone ja eteinen näyttävät paljon tilavammilta entiseen verrattuna”, Marika Stenvall tiivistää.

VM Carpet eteinen ennen

Eteisen vanha matto sai tilan näyttämään ahtaalta. Eteiseen valittiin VM Carpetin meleerattu Tweed-matto, joka saa käytävämäisen tilan näyttämään avarammalta. Matto on myös helppo pitää siistinä.

VM Carpet eteinen jälkeen