MAINOS | Unital
MAINOS | Unital

Helli päätäsi ja mieltäsi – yöunet ovat aivojesi huoltotauko

Unella on merkitystä. Vaikka koemme ehkä pärjäävämme vähillä yöunilla, päässämme äänetöntä työtään tekevät aivomme eivät. Ne tarvitsevat unta usein enemmän kuin ymmärrämme niille antaa. Luonnollista apua nukahtamiseen tuovat Unital-melatoniinivalmisteet.

Unen tarve on yksilöllinen, mutta unella on merkitystä. Jokaöiset unet ovat aivojemme ansaitsema huoltotauko. Nukkuessamme aivot lepäävät ja ravitsevat itseään, jotta ne jaksavat palvella meitä uuden aamun koittaessa.

Jos olet nukkunut viikon huonoilla yöunilla, tiedät, miten ne sinuun vaikuttavat: unohtelet asioita, hetkeä aikaisemmin kuullun palauttaminen mieleen vaikeutuu, tunteesi ovat pinnassa ja niitä on aikaisempaa vaikeampi hallita, näkökykysi heikkenee ja olotilasi ehkä muistuttaa kuin sankassa sumussa askeltamista.

Ei kovinkaan herkullinen olotila, varsinkin jos sinun pitäisi tehdä keskittymistä vaativia töitä, ajaa autoa tai vaikka käsitellä varovaisuutta vaativia koneita ja laitteita.

Viisi vinkkiä nukahtamiseen

1. Rauhoita ilta-aika ja luo itsellesi rauhalliset rutiinit Unen päästä nappaamista helpottaa, että viestit mielellesi valmistautuvasi yöpuulle. Joskus kannattaa ottaa mallia pienten lasten iltarutiineista. Samankaltaiset rauhalliset toimet illasta toiseen valmistavat mieltäsi yötä ja nukkumista varten.

2. Liiku ja hengästy Väsynyt kroppa ja raittiilla ulkoilmalla ravitut aivot ovat herkempiä nukahtamaan. Tee rauhallinen iltalenkki muutama tunti ennen nukkumaan menoa. Vältä kuitenkin rankkoja urheilutreenejä. Endorfiiniryöpyn myötä aivosi eivät malta mennä toviin nukkumaan. Sen sijaan jooga-, meditaatio- ja rentoutusharjoitukset rauhoittavat mielen ja valmistelevat sinut unta varten.

3. Syö ja juo hyvin Hyvin ravittu kroppa auttaa nukahtamaan. Moni kokee saavansa apua hiilihydraattipitoisesta kevyestä iltapalasta. Kahvi ja tee saattavat puolestaan venyttää joidenkin yöunille vetäytymisen tarvetta.

4. Unohda päätelaitteet Erilaiset päätelaitteet kuten tietokone, tabletti ja kännykkä sekä niistä loistava valo saattavat pitää aivomme turhaan virkeinä. Jos uni kaipaa houkuttelua, lue sängyssä mieluummin hetki kirjaa.

5. Luo nukkumiselle mukavat puitteet Mieli nukahtaa helpommin levollisessa ympäristössä. Rauhoita makuuhuoneesi, ja luo siitä itsellesi lempeä paikka nukahtaa. Pyri nukkumaan sinulle sopivassa sängyssä, tuuleta makuuhuone, pidä lämpötila sinulle sopivana, ja jos olet herkkäuninen, huolehdi pimennysmahdollisuudesta.

Aina ei nukahda, vaikka toivoisi

Meille jokaiselle osuu kohdalle elämänvaiheita, jolloin uni ei kaikesta huolimatta vain tule. Untamme voivat verottaa monet syyt: työhön liittyvä stressi, talouteen ja läheisiin liittyvät huolet, sairastelu, vaihdevuodet ja ikääntyminen.

Melatoniini ei ole lääke, vaan luontaisesti elimistössämme esiintyvä hormoni. Sen tehtävänä on osallistua unen säätelyyn. Normaalisti melatoniinin eritys alkaa elimistössämme pimeän tullen ja jatkuu aina aamuyöhön asti, jonka jälkeen melatoniinin määrä vähitellen vähenee ja lakkaa. Sama toistuu yöstä toiseen.

Melatoniinin erityksessä on yksiöllisiä eroja. Ikääntyessämme nukahtamishormonin määrät yleisesti heikkenevät. Melatoniinivalmisteet auttavat lyhentämään nukahtamisaikaa. Ne sopivat lähes kaikille lapsia ja raskaana olevia tai imettäviä äitejä lukuun ottamatta.

melatoniini

Kolme erilaista apua melatoniinista

Unital-melatoniiniin tutustuvan kannattaa aloittaa Unital 1 mg -valmisteesta. Se on mieto ja helposti nieltävä melatoniinitabletti, jonka vaikutus jää kohtalaisen lyhytaikaiseksi.

Melatoniinivalmiste vaikuttaa nopeimmin, jos se imeytyy verenkiertoon suun limakalvolta. Siksi vahva Unital Strong 1,9 mg vaikuttaa sukkelaan, mutta sen teho on lyhyt.

Pisin yöaikainen vaikutus on Unital Long Night 1,9 mg -melatoniinitabletilla. Se liukenee elimistössä hitaasti ja vapauttaa melatoniinia noin neljän tunnin ajan. Jos melatoniinista ei ole apua, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Säännöllistä ja kunnollista lepoa päivän rasituksista tarvitsevat niin päämme, mielemme kuin kehommekin.

 

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT.

Osallistu kilpailuun 8.11.2020 mennessä ja voita Vitabalans-tuotepaketti!

Arvomme kolme tuotepakettia osallistujien kesken. Tuotepaketin arvo noin 38 euroa.

Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan säännöt. Lue arvonnan säännöt tästä!

Kilpailun tuotepaketti sisältää:

 

Unital Long Night 30 tabl., melatoniinitabletti Lacto Seven 20 tabl., maitohappobakteeritabletti Biotin Collagen 100 g, collageeni-biotiini-hyarlonihappo-C-vitamiinijauhe iholle

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helli päätäsi ja mieltäsi – yöunet ovat aivojesi huoltotauko

MarjaKoo

Iltaisin aina lukuhetki sängyssä. Sopivan rauhoittavaa.

flashis

Lukemista sänkyyn perinteisen kirjan muodossa tai äänikirja.

mummeli

Näitä kokeillaan.

Pekkis667

Ns. Peruskauraa ko näitä vinkkejähän riittää ja kukin tavallaan.Pääasia vain tietty että saa nukuttua oli keinot mitkä tahansa.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.