Ruokavaikuttajan resepti täydellisiin kesäjuhliin: puutarha, herkullinen jälkiruoka ja kuohuva luottoviini!
Ruokavaikuttaja Salla Jokiselle kesä tarkoittaa ihania pihajuhlia ystävien kanssa. Hän jakaa vinkkinsä juhlakauden helpoimpiin mutta näyttäviin tarjoiluihin.
Somessa supersuosituista reseptivideoistaan tuttu vaikuttaja Salla Jokinen odottaa jo juhlantäyteistä kesää. Hän valmistuu filosofian maisteriksi ja suunnittelee juhlivansa saavutustaan rennosti ystävien kesken.
– Juhlin vain kesäisin ja viiletän pitkin poikin ekstroverttinä. Syyskuusta maaliskuuhun olen erakko, Salla nauraa.
Piknikhenkiset pihajuhlat ovat Sallan suosikkijuhlakonsepti lämpimänä vuodenaikana. Hän levittää viltin nurmikolle ja virittelee ehkä valoköynnöksen tunnelmaa luomaan.
– Kivoihin pihajuhliin ei välttämättä tarvita sen suurempaa panostusta pöytineen ja maljapuheineen, Salla muistuttaa.
– Niihin tietysti liittyy aina pieni jännitys sään suhteen, mutta ei ole parempaa kuin kauniit kesäjuhlat upeassa puutarhassa tai muussa luonnon miljöössä!
Kesäisin Salla kokkailee ystävilleen myös herkullisia brunsseja matalalla kynnyksellä. Sallan keittiössä tärkeintä on, ettei tarvitse stressata.
– En ole kokkaajana hifistelijä vaan menen helppous edellä. Tykkään varmoista, hyviksi havaituista jutuista.
Sallan rennoissa kemuissa ei ole tarjolla vaivalloista voileipäkakkua vaan raikkaita salaatteja ja helppoa sormisyötävää. Jälkiruokiin hän haluaa kuitenkin panostaa.
– Jälkkärit ovat minulle aina juhlien kohokohta. En ole mestarileipuri, mutta tykkään tehdä kesäjuhliin vegaanista pavlovaa kikherneliemestä.
Kupliva juoma tekee juhlan kuin juhlan
Juhlava kuohuviini on Sallan juhlien pääjuoma. Viinivalintaakaan ei tarvitse stressata, sillä Salla on löytänyt luottoviininsä jo vuosia sitten. Hän tarjoilee ystävilleen usein Freixenet Italian Rosé Sparkling -kuohuviiniä. Se on juhlava myös ulkoasultaan: juoma kun on pakattu ylelliseen, kristallimaiseen pulloon.
– Se on ollut ylivoimainen lempparini. Se on ihanan raikas ja lempeä enkä tunne ketään, joka ei tykkäisi siitä, Salla sanoo.
Toinen juhlasuosikki on Freixenet Prosecco DOC Extra Dry. Italian Veneton alueelta tuleva prosecco on sekin pakattu rakastettuun, kristallimaiseen pulloon. Sen maku on lähes kuiva, mutta toistaa hedelmäisen tuoksun aromeja. Se sopii sellaisenaan tyylikkääksi seurustelujuomaksi ja täydentää erityisen hyvin salaatit, kasvisruuat sekä marjaisat ja hedelmäiset jälkiruoat.
Salla tietää, että kattauksesta saa pienellä vaivalla näyttävän, kun hyödyntää juomien stailauksessa esimerkiksi syötäviä kukkia, tuoreita marjoja ja hedelmiä.
– Tänä kesänä aion kikkailla jääpaloilla ja teen kuohuviinistä mansikkajääpaladrinkkejä.
Katso alta, kuinka mansikkajääpalat valmistuvat.
Erilaiset jääpalat ovat olleet juomatrendinä jo tovin. Jäiden sisään voi pakastaa mansikoiden ja muiden marjojen lisäksi myös hedelmiä.
Salla arvelee, että seuraava muoti-ilmiö saattaa olla mehujäiden hyödyntäminen tarjoiluissa.
– Kattauksesta saa hauskannäköisen, kun laittaa mehujääpuikon drinkkilasiin tai useampia boolikulhoon, Salla vinkkaa.