MAINOS | Keittiömaailma
MAINOS | Keittiömaailma

Näin suunnittelet aikaa kestävän keittiön – tämä sävy on uusi valkoinen!

Keittiö kannattaa suunnitella vastuullisesti kestämään aikaa ja kulutusta. Trendeistä ja omista mieltymyksistä ei silti tarvitse tinkiä.

Rakentamisessa ja remontoinnissa korostuu nyt ennen muuta vastuullisuus. Keittiönkin tulee kestää aikaa ja käyttöä, joten materiaaleilta ja kodinkoneilta vaaditaan laatua ja toimivuutta.

Vaikka keittiösuunnittelussa otetaankin huomioon keittiön pitkäikäisyys, rohkeutta toteuttaa omannäköinen kokonaisuus saa silti olla. Avuksi kannattaa ottaa ammattitaitoinen keittiösuunnittelija.

Keittiö ei ole koskaan mikään heräteostos vaan iso investointi

”Autamme asiakasta valitsemaan laadukkaat materiaalit ja mekanismit, jotka kestävät aikaa ja elämää. Pyrimme suunnittelemaan keittiön alusta alkaen niin toimivaksi, ettei sitä tarvitse uusia vuosienkaan päästä”, Anne Rönkkö Kouvolan Keittiömaailmasta lupaa.

Rönkkö rohkaisee tuomaan omaa, villiäkin visiota keittiöön.

”Keittiömaailman valikoimista löytyvät värit ja materiaalit kyllä kestävät aikaa. Jos kuitenkin haluaa olla varovainen, persoonaa voi lähteä hakemaan yksityiskohdilla, jotka on helppo vaihtaa, jos mieli muuttuu myöhemmin.”

Trendikäs keittiö ammentaa inspiraatiota juuri nyt ennen kaikkea luonnosta. Värit ja materiaalit ovat maanläheisiä: trendikeittiöstä löytyy beigen säyjä, kiveä ja puuta.

”Nyt halutaan selkeästi jotakin muuta kuin valkoista. Keittiömaailman lämpimän beige värisävy Hiekka on todella kysytty. Se on keittiöiden uusi valkoinen”, Rönkkö kuvailee.

Aikaa kestävä keittiö
Hiekka-sävyinen keittiö saa särmää mustista yksityiskohdista ja huonekaluista.

Keittiömaailman A la Carte -keittiöiden uuden Nordic Nature -malliston tumma puunsävy on sekin aivan trendien aallonharjalla. Ajankohtaisia ovat paitsi sen upean syvä sävy, myös kauniisti uurretut ovet ja kalusteiden pyöristetyt kulmat. Samat luonnonmukaiset sävyt ja tunnelma jatkuvat koko kodin sisustuksessa.

Luonnonmukaisuuden vaatimukset korostuvat designin lisäksi keittiön ekologisuudessa.

”Asiakkaat arvostavat vastuullisuutta ja kestävää kehitystä. Keittiösuunnittelija auttaa valitsemaan materiaalit käyttötarkoituksen mukaan. Esimerkiksi kivi, puu ja laminaatti kestävät hyvin käytössä. Keittiöremontin yhteydessä vanhat kodinkoneet ja valaisimet kannattaa vaihtaa uusiin, energiatehokkaampiin malleihin.”

Vastuullisuus näkyy myös Keittiömaailman tämän kevään uutuustuotteissa.

”Lanseerasimme ensimmäisenä Suomessa Grassin upeat V8-laatikot, jotka ovat täysin kierrätettäviä ja ilman ainoatakaan muoviosaa. Lisäksi saimme mallistoomme kierrätysmuovista valmistetun nuppivetimen”, Rönkkö kertoo.

Muovia on niin ikää vähennetty Keittiömaailman tuotantoprosessissa viisikymmentä prosenttia vuoteen 2016 verrattuna. Lisäksi Nastolassa sijaitseva tehdas lämpiää biokaasulla ja saa energiansa vesivoimasta.

Tyylikkäissä Grass V8 -laatikoissa on ohuet, vain 8 mm paksuiset reunat, mikä mahdollistaa tilankäytön maksimoimmin. Laatikot toimivat push-to-open-mekanismilla.
Ajaton keittiö
A la Carte -keittiöiden uuden Nordic Nature -malliston tumma puunsävy näyttää upealta yhdistettynä vaaleaan kvartsitasoon.

Monipuolista toiminnallisuutta

Keittiöltä halutaan paitsi kaunista designia myös toimivuutta. Tänä päivänä etenkin keittiön monipuolisuus korostuu, kun ihmiset viettävät yhä enemmän aikaa kotona. Keittiön on tarpeen tullen muuntauduttava myös työskentelypisteeksi.

”Keittiö on paljon muutakin kuin ruoanlaittopaikka. Siellä pyöritetään arkea, tehdään töitä ja läksyjä sekä seurustellaan vieraiden kanssa.”

A la Carten Vida-hybridikeittiö rakentuu moduuleista, joita voi yhdistellä omaan arkeen sopivaksi kokonaisuudeksi. Vidan huonekalumainen niemeke muuntuu vaikka kotitoimistoksi ja sen ympärillä on miellyttävä viettää aikaa suuremmankin seurueen kanssa illallista kokkaillen.

”Se antaa keittiölle paljon uusia mahdollisuuksia ja luo keittiöön oleskelutilaa”, Rönkkö kuvailee.

A la Carten Vida-keittiö on todellinen kodin sydän. Toiminnallinen niemeke mahdollistaa paitsi helpomman ruoanlaiton myös mukavat illanistujaiset ja etätyöskentelyn.

Tämän päivän keittiöt ovat saaneet muutenkin aimo annoksen lisää toiminnallisuutta.

”Mekanismit ovat muuttuneet vanhoista ajoista, jolloin keittiön kaappi piti tyhjentää, jotta perältä saattoi löytää jotakin. Ulosvedettävät laatikostot ja innovatiiviset mekanismit ovat lisänneet selvästi keittiön käytettävyyttä.”

Nykyaikaisessa keittiössä uuni on nostettu työskentelykorkeudelle.

Rönkkö kehottaa kiinnittämään erityistä huomiota myös keittiön hyvään valaistukseen sekä ergonomiaan. Uudenlainen keittiösuunnittelu haastaa totutut tavat. Miksi esimerkiksi enää kumartelisimme turhaan ruokia uuniin ja astioita tiskikoneeseen, kun parempiakin vaihtoehtoja on?

”Uunit ja mikrot sijoitetaan nykyisin ylemmäs, jotta niitä olisi helpompi käyttää. Myös astianpesukoneen voi nostaa korkeammalle. Pienemmässä keittiössä tämä ei välttämättä onnistu, mutta silloinkin ratkaisu löytyy koneen ylösnousevasta alakorista.”

Kaipaatko apua aikaa kestävän keittön suunnittelussa?

Keittiömaailman suunnittelijat ovat apunasi, kun haluat keittiön joka on suunniteltu juuri omiin tarpeisiisi sopivaksi. Varaa suunnitteluaika >>

Lue myös: Rohkeita värejä ja luonnonläheisyyttä – nämä viisi keittiötrendiä vallitsevat vuonna 2022

Lue myös: Näin suunnittelet keittiön valaistuksen – sisustusarkkitehdin 4 tärkeää ohjenuoraa

Lue myös: Tältä näyttää 2020-luvun keittiö – suunniteltu todelliseksi kodin keskipisteeksi