MAINOS | Keittiömaailma
MAINOS | Keittiömaailma

Vaikuttaja Karoliina Pentikäinen sai remontissa toimivamman keittiön: ”Siitä hyötyvät naapuritkin”

Kaasuliesi ja muut hankalat toiminnot saivat siirtyä remontin tieltä, kun Pentikäiset muuttivat unelmiensa puutalokotiin Tampereen Pyynikille.

Vaikuttajana ja markkinointipäällikkönä työskentelevä Karoliina Pentikäinen löysi Atte-puolisonsa kanssa perheelleen unelmien kodin Tampereen Pyynikiltä ihmeellisen sattuman kautta. Karoliina bongasi asunnon jo vuonna 2017 sisustuslehdestä ja ihastui satavuotiaaseen puutalokotiin heti.

Kolme vuotta myöhemmin hän kuvaili unelmakotiaan blogissaan ja sai viestin sen omistajalta, joka oli myymässä asuntoa. Pentikäiset päättivät siltä istumalta ostaa asunnon omakseen.

Tämä on tuntunut alusta asti kodille

Karoliina Pentikäinen

Pari asui jo aiemmin Pyynikillä, upeassa jugend-talossa, mutta alueen puutalot kiinnostivat molempia.

”Tykkäämme kumpikin taloista, joissa on henki. Emme halua asua uudessa talossa, se ei ole ollenkaan viehättävä elementti kodissa. Kodissa saa olla kerroksia, uutta ja vanhaa vierekkäin. Minua ei haittaa, että joku paikka vähän repsottaa tai lattia narisee.”

Karoliina nauttii uuden keittiön toimivuudesta. Säilytystilaa on sopivasti koko viisihenkisen perheen tarpeisiin.

Keittiö kuntoon

Pentikäiset päättivät jo asuntonäytössä, että ensimmäisenä remontoidaan keittiö. 13 vuotta vanha keittiö oli kaunis, mutta se oli tehty palvelemaan toista perhettä. Se ei vastannut säilytystilaltaan, materiaaleiltaan tai sijoitteluiltaan uusien asukkaiden tarpeita ja mieltymyksiä. Pentikäisten perheeseen kuuluvat 12-vuotias esikoinen ja kolmevuotiaat kaksoset.

Vanhassa keittiössä oli muun muassa kaasuliesi, joka ei sopinut Pentikäisten käyttöön.

”Esikoiseni oli innostunut kokkailemaan, mutta hänen ei voinut antaa käyttää liettä yksin koulun jälkeen. Induktioliesi on meille parempi.”

Pentikäiset halusivat valita keittiön sävyt Keittiömaailman laajasta sävyvalikoimasta ja päätyivät siksi maalattuihin oviin ja runkoihin. Kaapit ovat Luonto-värikokoelman sävyä Tähkä.
Perhe on tyytyväinen AEG:n höyryuuniin, joka on Karoliinan mukaan aivan ehdoton.

Vanha keittiö matkasi ystävän mökille ja uusi, mieleinen keittiö löytyi Keittiömaailman valikoimista. Pentikäiset halusivat kaappien ovet ja rungot maalattuina, sillä he ihastuivat Keittiömaailman Luonto-värikokoelman sävyihin. Kaappien sävyksi valikoitui Keittiömaailman sävy Tähkä. Harmaat kaapit messinginvärillä vetimillä sopivat kauniisti niin vanhan talon hirsi- kuin tiiliseiniinkin.

”Halusimme myös, että kodin persoonallinen ilme näkyy keittiössä. Musta tai korkeakiiltoinen valkoinen keittiö ei tullut kysymykseenkään.”

Karoliina toivoi keittiöltä myös enemmän laskutilaa. Tasojen materiaaliksi valikoitui kivi, jotta kuumat astiat voisi laskea sille suoraan. Lisäksi toiveena oli selkeämpi ilme ja vähemmän avohyllyjä.

”Uuden aamiaiskaapin ovet saa kiinni, ja keittiön yleisilme on heti rauhallisempi.”

Astioita säilytetään kauniiden aaltolasien takana vitriinissä, jonka sävy on nimeltään Sammal.

Persoonallisia valintoja

Karoliina on tyytyväinen uuteen, toimivampaan keittiöön eikä tekisi remontissa mitään toisin. Hän iloitsee Tampereen Keittiömaailman suunnittelijan Soile Pellisen ja remontin arkkitehdin saumattomasta yhteistyöstä.

Suunnittelija varmisti, ettei pienehköön keittiötilaan jää hukkaneliöitä.

”Keittiötä on kaunis katsella ja siellä on hyvä henki. Se on kotimme keskipiste, vieraatkin kulkevat aina sen läpi takaovesta”, Karoliina kertoo.

Keittiö on perheen kodin sydän, jonka kautta vieraatkin käyvät taloon takapihan puolelta.

Hän kehottaa remontoijia satsaamaan valintoihin, jotka palvelevat omia tarpeita.

”Meidän kodissamme on juttuja, jotka voivat muista tuntua omituisilta, mutta ovat meille tärkeitä. Keittiössämme on esimerkiksi kaksi jääkaappia, koska tilaamme kerran viikossa kotiin isomman satsin ruokatarvikkeita. Isompi pakastin on varastossa.”

Pentikäisten jännittävästä jääkaappiratkaisusta hyötyvät naapuritkin.

”Juuri eilen naapuri tuli kysymään, saako tuoda ruokaa jääkaappiimme viikonlopun syntymäpäiväjuhlien jäljiltä”, Karoliina nauraa.

Keittiön lisäksi kodissa remontoitiin muitakin tiloja. Pentikäisen esikoisen vanhaan kylpyhuoneeseen remontoidussa huoneessa on Keittiömaailman kaappikokonaisuus, jonka liukuovien takana on vaatesäilytys ja työpiste.

Vaatekaappi on muunneltavissa lapsen kasvun mukaan. Illalla tila rauhoittuu, kun liukuovet vedetään kiinni.

Haaveiletko uudesta keittiöstä tai kaapistoratkaisusta? Varaa aika suunnittelijalle>>