Mainos: IF
Mainos | IF

Oikein mitoitettu kotivakuutus tuo mielenrauhaa

Mistä on kodin lämpö tehty? Perheelliselle tai parisuhteessa elävälle se on läheisyyttä, arjen ja juhlan jakamista, yksineläjälle viihtymistä tuttujen esineiden keskellä. Tärkeintä on tunne oman kodin suomasta turvasta, jota kotivakuutus voi omalta osaltaan olla luomassa.

Mielenrauha on vähän kuin terveys. Sen arvon huomaa vasta, kun jokin menee pieleen ja harmitus katumuksineen iskee.

Terveyttä ei yleensä voi ostaa, mutta mielenrauhaa voi. Oikein mitoitettu kotivakuutus on puskuri, jonka avulla mieliharmi voidaan pitää aisoissa pienen tai vähän isomman vastoinkäymisen osuessa omalle kohdalle. Mieli on vapaa nauttimaan hyvistä hetkistä läheisten parissa. Ei ole sattumaa, että kotivakuutus on yleisin suomalaisten ottama vapaaehtoinen vakuutus.

Ifin kotivakuutus tuo nimensä mukaisesti turvaa omaan kotiin arjessa ja juhlassa, mutta sen lonkerot ulottuvat myös paljon pitemmälle. Laaja kotivakuutus tulee apuun esimerkiksi silloin, kun kallis järjestelmäkamera objektiiveineen putoaa matkalla maahan ja rikkoutuu.

Terveyttä ei yleensä voi ostaa, mutta mielenrauhaa voi. Oikein mitoitettu kotivakuutus on puskuri, jonka avulla mieliharmi voidaan pitää aisoissa pienen tai vähän isomman vastoinkäymisen osuessa omalle kohdalle.

Kodin ulkopuolella tapahtunut varkaus tai omaan kotiin tehty murto on aina kirvelevä loukkaus omaa koskemattomuutta kohtaan. Perintökorun tunnearvoa ei enää saa takaisin, mutta rahallinen korvaus tuo ainakin jonkin verran lohtua ja antaa mahdollisuuden hankkia tilalle uuden kauniin esineen.

Kotivakuutuksen sisältämä vastuuvakuutus on hyödyllinen silloin, kun perheenjäsen tulee aiheuttaneeksi ulkopuoliselle esine- tai henkilövahingon. Eikä siinä kaikki: riita- ja rikosasioissa Ifin oikeusturvavakuutus korvaa oikeudenkäyntikuluja jopa 20 000 euroon asti. Lisäksi If kulkee asiakkaidensa rinnalla jatkuvasti yleistyviä identiteettivarkauksia selvitettäessä. Vakuutettuja ovat kaikki samassa taloudessa vakituisesti asuvat henkilöt.

 

Mitä jos uusi kännykkä putoaa ja hajoaa?

Ifin laajimmat kotivakuutukset (laaja/laajaplus) tuovat tervetullutta turvaa mobiililaitteiden, arvotavaroiden ja muun omaisuuden yllättävien rikkoutumisten varalle. Se ilahduttaa vaikkapa silloin, kun äskettäin hankittu kallis älypuhelin särkyy pudotessaan, kun vain pari vuotta palvellut pesukone kieltäytyy odottamatta toimimasta tai kun pitkittynyt sähkökatko sulattaa pakastimeen satokaudella kerätyt herkut.

Ifin laajaplus kotivakuutuksessa tietokoneille, tableteille ja puhelimille ei lasketa ikävähennyksiä hankintavuodelta, eikä kahdelta seuraavalta vuodelta. Useissa muissa esineryhmissä, esimerkiksi silmälaseissa ja aurinkolaseissa, arvonalentuminen siirtyy vielä vuodella myöhemmäksi. Se on rahanarvoinen etu vahingon sattuessa.

Ifin laajaplus kotivakuutuksessa tietokoneille, tableteille ja puhelimille aletaan laskea ikävähennyksiä vasta kaksi vuotta hankintavuoden jälkeen.

Laajaplus on vakuutusturvaltaan Suomen laajin kotivakuutus omakotitalolle. Se korvaa esimerkiksi vesikattovuotojen aiheuttamia vahinkoja, märkätilojen kosteusvaurioita sekä tuhoeläinten ja lahottajasienten talon rakenteille aiheuttamia vahinkoja. Maksuton tuhoeläintorjuntapalvelu sisältyy Ifin laajimpiin kotivakuutuksiin ja laajaplus tason mökkivakuutukseen.

Kuluttaja-lehti vertaili useiden vakuutusyhtiöiden kotivakuutuksia numerossa 7/2020. Ifin laaja kotivakuutus ylsi vertailun voittajaksi. Kiitosta tuli niin hinnasta, ehdoista kuin asiakastyytyväisyydestäkin. Laajaplus pistää vielä paremmaksi ja sopii kotitalouksille, jotka ovat valmiita maksamaan mielenrauhasta hieman tavanomaista enemmän.

Jos vahinko sattuu omakotitalossa samaan aikaan rakennukselle ja irtaimistolle, If perii vahinkotapahtumasta vain yhden omavastuun. Se on yksi hyvä syy liittyä tyytyväisten Ifin asiakkaiden joukkoon.

Kiinnostuitko? Lue lisää Ifin kotivakuutuksista.

Kotivakuutuksissa on eroja. Kuluttaja-lehden testin viime vuonna voittanut Ifin laaja kotivakuutus on turvallinen valinta. Vieläkin kattavampi laajaplus vaihtoehto on räätälöity niille, joille vain paras on tarpeeksi hyvää.

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Oikein mitoitettu kotivakuutus tuo mielenrauhaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X