Mainos: Kikkoman
Mainos | Kikkoman

Ponzu tuo upean makuvivahteen Vappu Pimiän keväiseen lohiherkkuun

Vapun helppotekoinen, ponzukastikkeella maustettu lohialkupala sopii kevätkauden juhliin sekä illanistujaisiin – ja maistuu koko perheelle.

Hapokkuutta ruoassa rakastava suosikkijuontaja marinoi ohueksi leikatut lohisiivut vastapuristetulla limemehulla, sillä marinointi ”taittaa hyvin lohen rasvaisuutta”. Sen jälkeen kevyesti marinoitunut lohi valellaan Kikkomanin ponzukastikkeella.

– Tykkään Kikkomanin ponzuista, sillä ne eivät peitä raaka-aineen makua vaan tuovat sen paremmin esiin. Ponzu ja lohi muodostavat upean makuliiton, Vappu hehkuttaa.

– Tässä maailman helpoimmassa lohireseptissä voit käyttää makusi mukaan Ponzu-sitrussoijakastiketta tai Ponzu-chilisoijakastiketta – tai vaikka molempia!

Lopuksi lohen päälle raastetaan inkivääriä, ja kalaherkku koristellaan jalapeñorenkailla ja tuoreella korianterilla. Vappu kehottaa käyttämään tuoreita vihreitä jalapeñoja, sillä purkitetut jalapeñot eivät sovellu tähän ruokaan.

– Jos tuoretta jalapeñoa on hankala löytää, tuore punainen chili ajaa saman asian.

Helppo ja näyttävä kalaherkku sopii kevään juhlapöytiin

Vapun mukaan ”sashimin ja cevichen välimuotoa” edustava ponzulohi on oiva esimerkki siitä, miten helpolla jo muutamasta edullisesta raaka-aineesta saa juhlavaa ruokaa.

– Tämä terveellinen ja salonkikelpoinen lohiruoka sopii esimerkiksi pääsiäis-, vappu- tai äitienpäiväpöydän alkupalaksi. Jos haluat tarjota annoksen sesongin herkun kanssa, keitä tai höyrytä kylkeen vihreää parsaa.

Jos on kiire, Vappu neuvoo marinoimaan kalan valmiiksi jo juhlia edeltävänä iltana. Juhlapäivänä se on helppo koota isolta vadilta tai kulhosta jaettavaksi herkuksi tai lautasilta tarjottavaksi alkupalaksi.

– Halutessasi voit viimeistellä annokset Kikkomanin paahdetulla seesamiöljyllä, joka tuo upeaa lisämakua kalaan.

Vapun kotona tätä marinoitua ponzulohta nautitaan ainakin pääsiäisenä, joka on hänen ortodoksiperheelleen vuoden suurin juhla.

– Pääsiäissunnuntaita lukuun ottamatta meillä syödään pääsiäisenä melko kevyesti ja kalavoittoisesti. Tämä ruoka sopii siihen linjaan täydellisesti.

 

Kikkoman-soijakastikkeista on moneksi

Kikkomanin soijapohjaisissa Ponzu-kastikkeissa ei ole väri-, säilöntä- ja lisäaineita.

– Sen sijaan niissä on paljon umamia, ja siksi ne sopivat niin hyvin kaloille. Näin keväisin haluan aina syödä kevyemmin, joten kokkaan entistä enemmän kalaa.

Suolasta pitävä Vappu Pimiä sanoo myös korvaavansa suolan yhä useammin soijalla. Pöytäsoijana Vapun kotona käytetään vähäsuolaista Kikkomania.

– Soija on hyvä korvike suolalle. Myös lapseni himoitsevat soijaa, ja vähäsuolaista soijaa he saavat annostella ruokaan itse.

Soija sopii Vapun mielestä myös tämän hetken sesonkiherkkuihin ja moniin klassikoihin, kuten perheessä suosittuun nakkistroganoffiin.

– Valmistin juuri parsaa hollandaisekastikkeessa ja lisäsin kastikkeeseen pari tippaa soijaa. Sen maku istui kermaiseen kastikkeeseen täydellisesti, hän sanoo ja jatkaa:

– En ainakaan näin äkkiseltään keksi ruokaa, johon soija ei sopisi. Kikkoman-soijilla ja soijapohjaisilla kastikkeilla saat lisää makua niin monenlaisiin ruokiin.

 

 

 Keskustelu

Kaupallinen tiedote. En ota käyttöön. Mitähän ruoasta maistuu alkuperäisenä kaikkien suositeltujen kastikkeiden jälkeen.

Kommentoi juttua: Ponzu tuo upean makuvivahteen Vappu Pimiän keväiseen lohiherkkuun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X