Mainos: Sabora pharma Oy
Mainos | Sabora pharma Oy

Rautalisä ilman vatsaärsytystä

Vatsavaivat on tyypillisiä monille perinteisille rautavalmisteille. Uuden sukupolven SiderAL® FORTE -rautavalmisteen sisältämä sukrosomiaalinen rauta minimoi niitä ja lisää raudan imeytymistä.

Raudanpuute on yllättävän yleinen vaiva, jonka oireita ei välttämättä tunnista. Tämä johtuu siitä, että ne alkavat usein vähitellen elimistön sopeutuessa pieneneviin rautavarastoihin. Monet oireista sopivat myös muihin sairauksiin. Onneksi raudanpuute on helppo testata verinäytteellä. Alhainen hemoglobiiniarvo on anemian ja ferritiinipitoisuus plasmassa puolestaan elimistön rautavarastojen mittari.

Raudanpuutetta voidaan hoitaa helposti rautavalmisteilla. Tosin raudalla on voimakas pro-oksidatiivinen vaikutus, mikä tarkoittaa sitä, että rauta muodostaa suoliston hapen kanssa vapaita radikaaleja, jotka voivat ärsyttää suoliston limakalvoa ja aiheuttaa vatsavaivoja.

SiderAL® FORTE on uudenlainen rautavalmiste, joka sisältää sukrosomiaalista rautaa. Siinä herkästi muiden aineiden kanssa reagoiva rautaioni on suljettu kaksikerroksisen sukrosomin sisälle. Se vähentää riskiä, että rauta joutuu suoraan kosketukseen suun ja maha-suolikanavan limakalvojen kanssa. Sukrosomi kestää hyvin vatsahappoja ja hajoaa imeydyttyään suolistosta.

Sukrosomiaalinen rauta ei myöskään aiheuta monille rautalisille tyypillistä metallista makua sekä suoliston limakalvon ja ulosteiden värjäytymistä.

Suoli suosii pienempää rauta-annosta

Useimmilla rautavalmisteilla on matala hyötyosuus ja suuri osa valmisteen raudasta jää suolistoon ylimääräisenä. Suuret rautamäärät suolistossa voivat vaikuttaa negatiivisesti paksusuolen suolistoflooraan hyödyntäen potentiaalisesti patogeenisia bakteereja hyödyllisempien bakteerien, kuten lactobacillien, kustannuksella.

SiderAL® FORTE -rautavalmiste minimoi ylimääräisen raudan määrää suolistossa, sillä sen sisältämä sukrosomi lisää raudan imeytymistä sekä raudan biologista hyötyosuutta. Sukrosomiaalisen raudan on todettu nostavan hemoglobiiniarvoja 12 viikon aikana yhtä tehokkaasti kuin suonensisäisesti annetun rautainfuusion.

Sukrosomiaalisen raudan voi nauttia mihin vuorokauden aikaan tahansa, eivätkä muut ruoka-aineet tai lääkkeet vaikuta sen imeytymiseen. SiderAL® FORTE -rautavalmisteen sisältämä C-vitamiini edistää raudan imeytymistä ja suojaa soluja oksidatiiviselta stressiltä.

Keskustelu

Hyvä rautavalmiste MUTTA todella kallis tuote. Ei varaa ostaa kun kuukausiannoksen hinta on kymmeniä euroja!!

Kommentoi juttua: Rautalisä ilman vatsaärsytystä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X