Mainos: Pohjolan Peruna Oy
Mainos | Pohjolan Peruna Oy

Pastan ja riisin ystäville iloisia uutisia – syö kuten ennenkin, mutta terveellisemmin!

Rooty-pannunuudelit ja perunahippu tarjoavat helpon, nopean ja terveellisen vaihtoehdon riisille, pastalle ja nuudeleille. Tuotteisiin ihastunut kokki Linnea Vihonen hehkuttaa niiden ekologisia arvoja ja monipuolisia käyttötapoja. Katso myös Linnean helpot vinkit arjen suosikkiruokiin.

Suomalaiset rakastavat perunaa, joka on kuulunut ruokapöytiimme jo satoja vuosia. Perunan kulutus on kuitenkin vähentynyt viimeisten vuosikymmenten kuluessa samaan aikaan, kun muiden ruokakulttuureiden maut ja raaka-aineet, kuten riisit, pastat ja nuudelit ovat nostaneet suosiotaan.

Tämän vuoden maaliskuussa kauppojen pakastealtaisiin ilmestyneet Rooty-pannunuudelit ja perunahiput nostavat perunan uuteen valokeilaan ja aterian päätähdeksi. Samalla Rooty on vastaus kuluttajien kaipuuseen suosia kotimaista, ekologista ja terveellistä ruokaa mausta tinkimättä.

”Rooty sopii vaihtoehdoksi perinteiselle perunalle, mutta ensisijaisesti haluamme tarjota kotimaisen vaihtoehdon nuudeleille, pastalle ja riisille”, Pohjolan Peruna Oy:n markkinointijohtaja Jami Teirikari kertoo.

Rootyn taustalla on patentti ja innovaatio, jonka avulla peruna saadaan pysymään muodossaan nuudelimaisena nauhana ja riisin kaltaisena hippuna. Valmistusmenetelmän ansiosta myös hiilihydraatteja ja kaloreita on vähemmän kuin tavallisessa perunassa.

”Käsittely on luonnonmukainen ja hellä. Kaikki perunan tärkeät ravintoaineet ovat tallella ja lisäaineita ei käytetä. Tuotteet ovat gluteenittomia, laktoosittomia ja ekologisia vaihtoehtoja. Ne valmistetaan helposti keittämällä, paistamalla tai wokkaamalla muutamassa minuutissa. Rootyn käyttötapoja on yhtä paljon kuin ruokia, joissa nuudelit, pasta tai riisi näyttelevät jonkinlaista roolia”, Teirikari hehkuttaa.

Rooty-pannunuudeleita ja perunahippuja voi keittää, paistaa tai wokata rakenteen pysyessä ehjänä.

Kotimainen, ekologinen, käyttömahdollisuuksiltaan monipuolinen Rooty

Kokkisota ja Mitä tänään syötäisiin? -ohjelmista tuttu kokki Linnea Vihonen ihastui Rooty-tuotteisiin ja niiden takana oleviin arvoihin.

”Uskon monimuotoiseen syömiseen arjessa ja kestävän kehityksen mukainen sekä ekologinen käyttäytyminen elämässä ovat itselleni korkealla prioriteeteissa. Hienointa on se, jos pienellä vaivalla pystyn tekemään arjessa ekotekoja. Rooty on täysin kotimainen arjen helpottaja sekä pelastajatuote, jota voi käyttää keskellä kiireistä viikkoa esimerkiksi riisin tai nuudeleiden sijaan.”

Kokki Linnea Vihonen ihastui Rooty-tuotteisiin ja niiden takana oleviin arvoihin. Kotikeittiössä hän kannustaa rohkeuteen niin maustamisen kuin Rootyn käyttötapojenkin suhteen. Kuva: Julia Toivola

Kotimainen peruna on ekologinen valinta, sillä sen hiilijalanjälki on riisiä ja vehnää huomattavasti pienempi. Riisin hiilijalanjälki on perunaan verrattuna jopa 30-kertainen ja vehnäpastaan 8-kertainen. Myös Rooty-tuotteiden pakkaus on suunniteltu niin, että se olisi mahdollisimman ympäristöystävällinen.

Helposti ja nopeasti hyvää

Linnean omassa kotikeittiössä suosikkiruokien joukkoon lukeutuvat Rooty-pakkaustenkin kyljestä löytyvät Pannunuudelia Bangkok sekä ”Pasta Alfredo” perunahipuilla.

”Pannunuudelit on oiva arjen hätävara. Herkullisuus tulee aina ensin, mutta toisinaan haluan nopeasti ja tehokkaasti syötävää. Pannunuudelit ja Perunahiput voi lisätä paistinpannulle suoraan pakastimesta. Esimerkiksi Pasta Alfredo valmistuu omassa kotikeittiössäni reilussa viidessä minuutissa. Sitä syödään meillä lähes kaiken, kuten grillattujen scampien tai rapeaksi paistetun tofun kanssa tai ihan sellaisenaankin.”

Perunahipuista valmistettava Pasta Alfredo kuuluu Linnea Vihosen arkiruokasuosikkeihin.

Vaihtelua klassikkoruokiin

Rooty-tuotteet ovat täydellinen suomalainen vaihtoehto aasialaisille pikanuudeleille, pastalle ja riisille, mutta monissa tapauksissa niitä voi käyttää myös vaihteluna perinteiselle perunalle.

”Vappuna teimme Rootysta perunasalaattia, joka osoittautui hitiksi. Öljyssä paistettujen ja jäähtyneiden pannunuudeleiden joukkoon lisättiin muun muassa kapriksia, marinoitua punasipulia, esikeitettyjä parsannuppuja, murustettua fetajuustoa, erilaisia yrttejä sekä oliiviöljyä. Koko komeus viimeisteltiin rapeaksi friteeratuilla pannunuudeleilla.”

Linnea vinkkaa kokeilemaan friteerattuja pannunuudeleita myös muihin annoksiin, kuten kala- tai lihatartariin tuomaan rapeaa suutuntumaa. Perinteisempien kotiruokien ystäville hänellä on herkullinen vinkki.

”Pannunuudeleista valmistuu myös perinteinen lohilaatikko. Kiusauksissa ja laatikkoruoissa ehdottomasti parasta on rapeaksi paahtunut pinta, jonka voi maksimoida käyttämällä hieman laakeampaa uunivuokaa. Korvaa perinteinen peruna-sipulisekoitus Rooty-pannunuudeleilla ja kaada ne laakeaan vuokaan. Lisää joukkoon tilkka ruokakermaa, tilliä sekä suikaloitua kylmäsavulohta ja paista rapeaksi.”

Rohkeutta kotikeittiöön

Linnea kannustaa kotikeittiössä rohkeuteen niin maustamisen kuin Rootyn käyttötapojenkin suhteen.

”Peruna itsessään on varsin neutraalin makuinen, joten se antaa kokille täydet valtuudet muokata makumaailmaa mieleisekseen. Maustamisessa kannattaa olla ronski, sillä peruna itsessään vaatii aina paljon makua, suolaa unohtamatta. Ohjeita ei ole pakko noudattaa kirjaimellisesti: jos kotona ei ole korianteria, käytä minttua. Lisäksi Rooty-tuotteita kannattaa kokeilla kaikkeen sellaiseen, johon nuudeleita tai riisiä on aiemmin käyttänyt.”

Keskustelu

Pakkasessa aina varalla, tykkään kovasti. Moneen ruokaan on päätynyt ja tulee päätymään. Tykkään.

En ole vielä kokeillut. Nyt kuulin ensimmäisen kerran. Kuullostaa hyvälle.

Mielettömän hyvä tuote, hetkessä valmista, eikä hajoa kuumennettaessa! Sopii kaikkiin ruokiin. Olen tehnyt nopeita kiusauksia, keittoja , perunalisäkkeitä ym. Toimii!

Perunan rakastajalle upea ja nopea tuote, jota voi vaihdella ja mukaella maun mukaan.

Lapsille menee riisi muttei peruna. Tällä voisi saada kivasti vaihtelua riisin tilalle.

Nyt pitää kokeilla vaikuttaa tosi kiinnostavalle. Ole todellinen perunafani en niinkään riisin pastan kyllä. Löytyykö siis pakkasesta vai mistä?

Ihan huippu keksintö. Perunan ystävänä tuuletan uutuutta. Toimii vaikka missä. Friteerattua en ole vielä kokeillut. Tästä se lähtee. ”🥔”

Ihan huippu keksintö. Perunan ystävänä tuuletan uutuutta. Toimii vaikka missä. Friteerattua en ole vielä kokeillut. Tästä se lähtee. ”🥔”

Ihan huippu keksintö. Perunan ystävänä tuuletan uutuutta. Toimii vaikka missä. Friteerattua en ole vielä kokeillut. Tästä se lähtee. ”🥔”

Kommentoi juttua: Pastan ja riisin ystäville iloisia uutisia – syö kuten ennenkin, mutta terveellisemmin!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X