Mainos: Kikkoman
Mainos | Kikkoman

Sami Kuronen hurmaa tyttärensä ja vieraansa taitavalla maustamisella

Suosittu radio- ja TV-juontaja Sami Kuronen nauttii kotona kokkailusta ja soijan aromista ruoassa. Pari keittokirjaakin julkaisseen Samin herkullisen teriyaki-possun täyteläinen makumaailma silataan Kikkomanin soijakastikkeilla.

Soijakastike on paitsi monipuolinen pöytämauste, se sopii maustamiseen myös ruuanlaittovaiheessa.

– Sushiin hullaantumisen myötä soijasta on tullut tärkeä osa ruoanlaittoani. Suolalla ja pippurilla pärjää pitkälle, mutta aina kun haluan marinoida tai glaseerata – tai saada annoksen makumaailmasta kaiken irti, soijakastike astuu kuvaan, Sami Kuronen kertoo.

Aina kun haluan marinoida tai glaseerata – tai saada annoksen makumaailmasta kaiken irti, soijakastike astuu kuvaan.

Kikkomanin soijakastikkeista Sami on ihastunut etenkin teriyaki-kastikkeisiin, joilla hän maustaa yhden suosikkiruokansa, uunissa valmistuvan teriyaki-possun. Possun pekoni-sipuli-papu-tomaattilisäkkeessä maistuu Kikkoman Ponzu -chilisoijakastikkeen aromi.

– Kikkoman-soijissa on nykyään niin paljon vaihtoehtoja, että sieltä löytyvät keveämmät ja tuhdimmat kastikkeet joka makuun ja käyttötarkoitukseen.

Työmatkoilta vaikutteita kotikeittiöön

Sami maustaa mielellään soijakastikkeella, koska hänen mielestään se korostaa raaka-aineen omaa makua, siinä missä moni muu mauste hallitsee liikaa annoksen makumaailmaa.

– Soijaa kuluu, sillä laitan nykyään kotona enemmän aasialaista kuin viitisen vuotta sitten. Ennen koronaa Temptation Island -sarjan kausia kuvattiin Thaimaassa, ja silloin tutustuin paikalliseen ruokakulttuuriin. Siitä – ja susheista – se Aasia-innostus sitten hiljalleen lähti. Tyttäreni kanssa näprätään susheja aina kun aikaa on.

– Mutta kyllä mun keittiössä kuluu myös tätä ammattikokkien vieroksumaa perinteistä grillimaustetta, hän nauraa.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Sami Kuronen (@samikuronen) jakama julkaisu

Viikonloppuna herkutellaan yhdessä

Sami kertoo olevansa ”tyypillinen kaksijakoinen ruoanlaittaja”, jonka arjessa avainsana on nopeus ja helppous, kun taas viikonloppuisin keittiössä tulee vietettyä aikaa.

– Arkena pärjää sillä, että kaapista löytyy laadukkaita perusraaka-aineita kuten pastaa, riisiä, perunaa, salaattipohjaa ja proteiininlähteitä, joiden ympärille aterian voi rakentaa. Jos aikataulut antavat vähääkään periksi, pyrin tekemään ruoan itse. Mutta ei eineksiin turvautumisessa ole mitään hävettävää: niiden laatu on nykyään tosi hyvä.

Viikonloppuisin Sami panostaa ruokakokeiluihin ja siihen, mitä pöytään katetaan.

– Nautin tyttärelleni kokkaamisesta ja kutsun mielelläni myös ruokavieraita. Toisille kokkaaminen on mun tapa näyttää, että välitän.

Toisille kokkaaminen on mun tapa näyttää, että välitän.

Vaikka teriyakipossun ehtii Samin mukaan valmistaa arkenakin, hänelle se on ennen kaikkea herkkuruoka, joka jaetaan hyvän porukan kesken.

– Possufileen täyttäminen ja maustuminen vie hieman aikaa, mutta sen jälkeen se valmistuu uunissa ihan itsekseen. Lämpömittari vain fileepötkön sisään ja lisukkeita tekemään!, hän rohkaisee.

Syöminen on ilo silmälle

Kokkailun määrä Kurosen keittiössä on kasvanut vuosi vuodelta.

– Tämä on sellainen harrastus, että mitä enemmän siihen tutustuu, sen enemmän se alkaa kiinnostaa. Maailma on niin täynnä eri keittiöitä ja niiden vivahteita, ettei siinä tule koskaan valmiiksi ammattilainenkaan – saati sitten tällainen amatööri.

Kun makumaailma on kohdillaan, Sami panostaa annosten ulkonäköön ja kattaukseen.

– Lautasille ei kannata tunkea liikaa asioita. Väljästi aseteltu annos näyttää niin paljon herkullisemmalta! Haen inspistä kattauksiini Pinterestistä ja nettiä selailemalla. Parasta on, kun vieraiden kasvoille syttyy tyytyväinen hymy jo ennen ensimmäistäkään puraisua.

Poimi alta Samin reseptit ja osallistu arvontaan, jossa voit voittaa Kikkoman-tuotepaketin!

 

 

Kikkoman-arvonta

Vastaa kysymykseen ja osallistut arvontaan, jonka palkintona arvomme kotikokin keittiöön sopivan Kikkoman-tuotepaketin (arvo 30 €).

Osallistumisaikaa on 5.4.2021 asti.  Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan säännöt. Lue arvonnan säännöt tästä! 

Arvonta on päättynyt ja voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Kiitos osallistuneille!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sami Kuronen hurmaa tyttärensä ja vieraansa taitavalla maustamisella

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X