Mainos: Kikkoman
Mainos | Kikkoman

Sami Kurosen teriyaki-lohinyytit – parasta grilliruokaa alkavaan kesään

Radiosta ja TV:stä tuttu Sami Kuronen rakastaa rentoa ja konstailematonta grillailua. Samin maukkaat varhaisperuna-lohigrillinyytit saavat syvyyttä makuunsa Kikkomanin Teriyaki-kastikkeesta.

– Muutin 15 vuotta sitten tänne pääkaupunkiseudulle, ja siitä lähtien grilli on töröttänyt tuossa omalla takapihalla. Toki itse grilli on vaihtunut sinä aikana, Sami nauraa ja jatkaa:

– Pärjään mainiosti tällaisella perinteisellä kaasugrillillä, johon saa tulille 4–5 hengen ruoat. Harvoin tulee sellaisia tilanteita, ettei tämä grilli riittäisi.

Puolen vuoden irtioton jälkeen radioaalloille palannut suosikkijuontaja nauttii, kun grillaaminen on mutkatonta ja hauskaa.

– Silloin kun tekee mieli hifistellä kokkaamisen kanssa, teen sen mieluummin sisätiloissa, toteaa Sami.

Teriyaki-kastikkeet sopivat loistavasti grillaamiseen

Samin kehittelemät varhaisperuna-lohinyytit ovat rentoa ja maukasta grilliruokaa parhaimmillaan. Muutamia vuosia sitten soijakastikkeiden monipuolisuuteen hurahtanut juontaja marinoi ne Kikkomanin Teriyaki-kastikkeilla (vaihtoehdot löydät reseptistä jutun lopusta).

 

Valitse lohinyytteihin joko hunajalla, paahdetulla valkosipulilla tai paahdetuilla seesaminsiemenillä maustettua Kikkomanin Teriyaki-kastiketta.

 

– Soijakastike sopii nyyttien simppeleihin ja laadukkaisiin raaka-aineisiin ja tuoreisiin, puhtaisiin makuihin. Nyytit vaativat hiukan valmistelua, mutta valmistuvat grillissä nopeasti, hän toteaa ja jatkaa:

– Kikkoman-soijakastikkeet helpottavat ja nopeuttavat raaka-aineen maustamista ja esivalmisteluja, koska niissä on niin paljon makua itsessään. Samalla ne korostavat raaka-aineen omaa makua. Esimerkiksi näiden nyyttien lohi maustuu hienosti jo soijapohjaisella Teriyaki-kastikkeella. Suolaa ei välttämättä tarvita.

Nyyttien lohi maustuu hienosti jo soijapohjaisella Teriyaki-kastikkeella. Suolaa ei välttämättä tarvita.

Kaasugrilli on Samin mieleen, sillä sen lämpötilaa ja tehoa on helppo säätää.

– Hiiligrillillä grillattaessa taas on tärkeää malttaa antaa hiilloksen kehkeytyä. On se grillattava sitten kalaa tai lihaa, sen pinta kärähtää, jos heität sen suoraan lieskoille. Ja jos raaka-aineita on useampia, grillaamisjärjestystä kannattaa vähän miettiä etukäteen.

 

teriyaki-lohinyytit

Varhaisperunoista ja lohesta tehdyt nyytit ovat rentoa ja mutkatonta grilliruokaa.

Kun grillaamisesta tulee intohimo

Samin grillikausi alkaa yleensä heti, kun lumet sulavat takapihalta.

– Grilli kyllä seisoo pressun alla pihalla koko talven – ihan siltä varalta, jos keskellä talvea iskee himo grillata makkaraa!

Jauhoisia makkaroita nuorempana grillaillut Sami vannoo nykyään lihaisampien makkaroiden nimiin. Kevään ensimmäisissä grillimakkaroissa on aina ”ihan oma fiiliksensä”.

– Grillissäni valmistuu pääosin lihaa: pihvejä, makkaraa, kanaa. Savustan jonkin verran myös kasviksia, sekä tietysti kalaa savustuslaatikossa. Teen siis tosi perusjuttuja, hän kertoo ja jatkaa:

– Haaveissa on kyllä oma savustusgrilli. Grillien maailma vaan on ihan loputon… ja kun olen tällainen herkästi innostuva tekniikkahifistelijä kodin laitteiden suhteen, pelkään että jos annan grillihifistelylle pikkusormen, se on menoa.

Poimi toinenkin Sami Kurosen kotiruokaresepti täältä

X