Siirapeilla maustetaan joulun ikimuistoisimmat herkut
Kokosimme yhteen maukkaiden piparkakkujen, suussa sulavien jälkiruokien ja jouluisten kakkujen reseptit. Valitse mieleisesi ja järjestä ystäviesi kanssa ikimuistoinen jouluinen hetki. Unohda kiireet, paineet ja seitsemät sortit. Yksi hyvä jälkiruoka, kakku tai vaikkapa satumaisen lumoava kaakao riittää luomaan rennon tunnelman.
Katso ohje: Lumiukon kuuma kylpy
Dansukker siirapit tuovat pipareihin ja jälkiruokiin joulun taikaa. Lue mitä huikeita makuja siirappipurkit kätkevät sisälleen ja inspiroidu joulun parhaista resepteistä!
Siirapista karamellimaista makua
Käytä siirappeja, kun kaipaat leivonnaiseen tai jälkiruokaan makujen mehevöittäjää, paahteisuutta, voitoffeen tai lakritsin sävyä.
Joulun uutuus, luomuruokosokerista valmistettu Dansukker Vaalea Luomusiirappi on maultaan pehmeän karamellimainen. Vaaleaa luomusiirappia voi käyttää sellaisenaan kastikkeeksi vaikkapa jäätelölle, ohukaisille ja hedelmille.
Vaalea Luomusiirappi sopii myös leivontaan, jälkiruokiin, ruoanvalmistukseen ja juomien makeuttamiseen. Kun haluat piparkakuista trendikkään vaaleat, käytä taikinaan Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia.
Katso ohje: Vaaleat piparit
Tumma siirappi sopii perinteisiin pipareihin
Dansukker Tumma Siirappi on ylivoimaisesti tunnetuin sokerisiirappi. Tumman Siirapin luonnollinen, vahva maku ja tumma väri ovat peräisin sokeriruo’osta. Tumma siirappi antaa makua ja mehevyyttä leivonnaisiin, esimerkiksi saaristolaisleipään ja maustaa liharuoat, uunijuurekset ja kastikkeet.
Tummalla siirapilla loihdit itse tehtyihin pipareihin perinteisen joulun maun. Koristele piparit kestävällä tomusokerikuorrutuksella. Gluteenittomat piparitkin saavat makunsa siirapista ja jouluisista mausteista.
Mikäli kaipaat vaihtelua pipareihin, leivo mausteisia piparkakkuja. Lisää pipareihin uutta makua kahvilla ja tulisuutta mustapippurilla tai chilillä.
Katso ohje: Mausteiset piparkakut
Joulun paras pulla päällystetään piparkakkutaikinalla. Aloita piparipullien leivonta valmistamalla piparkakkutaikina jo edellisenä päivänä.
Katso ohje: Piparipullat
Joulun herkkujälkiruoka tehdään päärynöistä
Kuoritut päärynät keitetään vaaleasta luomusiirapista tehdyssä mausteliemessä. Siirappipäärynät mehustuvat täydellisiksi kanelilla maustetussa liemessä. Samalla päärynöiden keittoliemestä syntyy herkullinen kastike, joka tarjotaan keitettyjen päärynöiden ja jäätelön kansa.
Joulun kauneimmat kakut
Marenkihipuilla koristeltu suklaakakku kruunaa aattoillan aterian. Mustaherukkahillolla täytetty tumman suklainen kakku saa mehevän täyteläisen maun tummasta muscovado-ruokosokerista ja balsamicosta. Suussa sulavat marenkihiput ovat tämän kakun juju. Ne maustetaan tummalla siirapilla, kanelilla ja inkiväärillä.
Katso ohje: Jouluinen marenki-suklaakakku
© Dansukker – Suklaaviikunakakku
Suklaa, mascarpone ja viikunat ovat lyömätön yhdistelmä. Suklaa-viikunakakku on helppo valmistaa, kakkupohjan ainekset vain sekoitetaan keskenään. Täytteenä herkullinen fariinisokerilla maustettu mascarponevaahto. Koristele ja viimeistele kakku tuoreilla tai kuivatuilla viikunoilla ja joulunajan suussa sulava jälkiruoka on valmis.
Katso ohje: Suklaa-viikunakakku
Juustokakun tapaan tehty glögikakku on joulun takuuvarma hitti. Kakkupohja kostutetaan Dansukker Vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Juustokakun täyte tehdään kermasta, tuorejuustosta ja valkosuklaasta. Juustomassa maustetaan piparinmuruilla. Glögijuustokakun kiille syntyy pakastemarjoista, glögistä ja liivatteista.
Katso ohje: Marjaisa glögikakku
Paahteisuutta ja lakritsin makua
Mehevää makua leivonnaisiin tai jälkiruokiin antaa Dansukker Muscovadosiirappi. Sen maussa on hienoa paahteisuutta sekä lakritsin vivahteita. Tämä täyteläinen siirappi on monikäyttöinen maun antaja, joka sopii mahtavasti myös jälkiruokiin ja jäätelön kastikkeeksi jo sellaisenaan.
Muscovadosiirapin upea maku ja tumma väri ovat peräisin sokeriruo’on sisältämistä luonnollisista maku- ja väriaineista.
Joulun viikunat paahtuvat voissa lämpimiksi ja maustuvat muscovadosiirapilla suussa sulaviksi. Loraus Pernodia tuo jälkiruokaan hennon aniksen vivahteen, joka yhdistyy muscovadon lakritsisen maun kanssa lyömättömäksi. Nauti herkkuviikunat jäätelön kanssa ja joulun helppo jälkiruoka on valmis.
Kaipaatko joulun makeisiin herkkuihin jotain ihan uutta, leivo ranskalaisia klassikkoleivonnaisia, rommikakkusia, joiden täyteläinen maku syntyy muscovadosiirapista, rommista ja ripauksesta merisuolaa.
Kun haluat päästä vähemmällä, pakastemurotaikinasta syntyy vaivatta herkullinen pekaanipiirakka. Pähkinäisen täytteen makeuttaa ja mehustaa vaalea luomusiirappi. Tarjoa kielen vievä piiras vaalealla luomusiirapilla maustetun kermavaahdon kera.
Katso ohje: Paras pekaanipiiras
Joulun valloittavimmat jäädykkeet syntyvät ilman jäätelökonetta
Dansukker Glukoosisiirappi on mainio apu kotikokkaajalle. Sen avulla voit tehdä samettisen pehmeää kotijäätelöä ja sorbettia myös ilman jäätelökonetta.
Jäädykkeen tekeminen glukoosisiirapilla on helppoa, etkä tarvitse jäätelökonetta. Piparkakku-kinuskijäädyke viimeistellään vaaleasta luomusiirapista ja ruokokidesokerista tehdyllä kinuskikastikkeella, joka maustetaan turkinpippurimakeisilla ja piparminttumakeisilla.
Katso ohje: Piparkakku-kinuskijäädyke
Näyttävät minijuustokakut jäädytetään kerroksittain itse tehtyjen siirappikeksien päälle. Somien juustokakkujen pohjassa maistuu vaalea luomusiirappi ja vanilja, täytteissä mustikka ja vadelma.
Katso lisää herkullisia ohjeita: Dansukker – makoisimmat jouluherkut
Keskustelu
Teseptin ohjetta en vain saa esille, mainoksia sitä vastoin kovastikin! Harmillista
Ei tullut reseptiä minullekaan!!!??? Mainoksia ym minulle Nyt tarpeetonta.
Sama ongelma…!
Ei löydy ohjetta 🙁
Kommentoi juttua: Siirapeilla maustetaan joulun ikimuistoisimmat herkut