Mainos Mainos

Tee joulusiivous uskomattoman nopeasti – katso vinkit ja voita siivoustuotteita!

Ennen pyhiä kannattaa siivota juuri sen verran, mitä oma juhlatunnelma vaatii. Näillä vinkeillä joulusiivouksen voi suorittaa yhdessä illassa.

Kun ennen joulua tekemistä on paljon, kannattaa olla tehokas ja jättää kodin suursiivous joulun jälkeiseen aikaan. Siisti ja puhdas yleisilme luodaan helposti ja nopeasti parissa tunnissa. Olemme koonneet tähän parhaimmat vinkit ammattilaisilta kahden tunnin joulusiivoukseen.

Päätä etukäteen mitä siivoat

Laadi siivouslista ja kiinnitä se jääkaapin oveen. Tuottaa suunnatonta mielihyvää vetää listasta yli tehtyjä hommia. Siivoa ainakin ensin vain listalla olevat paikat. Vauhtiin päästessä siivous usein alkaa rönsyilemään, jolloin oletkin äkkiä isomman urakan edessä kuin olit suunnitellut. Lisäksi ne mitä ajattelit siivota on vieläkin tekemättä. Mikäli muukin perhe osallistuu siivoukseen, käy homma vielä sujuvammin.

Listasi voi esimerkiksi näyttää tältä.

Turhat tavarat piiloon puolessa tunnissa

Usein siivousta suorittaessa tulee eteen tavaroita, jotka ovat sijoituspaikkaa vailla. Mikäli aikaa ei juuri nyt ole näiden kaikkien järjestelyyn niin käy nopeasti tavarat läpi. Heitä pois tarpeettomat ja jos tavarat ovat säilytettäviä pakkaa ne esim. jätesäkkiin tai isoon kassiin odottamaan hetkeä, jolloin ehdit ne järjestää paikoilleen. Kun turha tavara on pois, siivous alkaakin jo tuntua paljon mielekkäämmältä ja helpommalta. Tarkista vielä, että ovatko siivousvälineet siinä kunnossa, että siivous sujuu ja lopputulos vastaa odotuksia.

Pikainen pölyjen pyyhintä

Tyhjäksi raivatut pinnat ovat nopeasti puhdistettavissa. Pyyhkäise nopeasti mikrokuituliinalla pinnoilta pölyt pois ja käy korkeammat paikat läpi pölymiekalla. Pölymiekka taipuu tarpeen mukaan ja sen voi liittää    pidempään varteen kiinni, jolloin korkealla olevista paikoista saa pölyt helposti pois ilman hidasta tuolin kanssa kiipeilyä.

Keittiön pintapuhdistus riittää

Joulun aikaan keittiössä oleskellaan paljon ja ruoanlaiton, leivonnan sekä ruokailun lomassa vietetään aikaa yhdessä. Tyhjennä keittiön tasot ja pinnat ylimääräisistä astioista ja tavaroista ja pyyhi ne puhtaaksi Mikrokuitu keittiöliinalla. Ruoanlaitto on helpompaa, kun keittiössä on puhdasta ja vapaata laskutilaa.

Uunia ei ole pakko pestä ennen joulua. Sieltä voi pyyhkäistä kostealla liinalla suurimmat liat. Mikäli luukusta ei näy läpi, voi siitä raaputtaa helposti Puhdistusterällä pinttymät pois. Uunin voi aivan hyvin pestä paremmin vasta joulun jälkeen, kun se on ollut ahkerassa käytössä joululaatikoiden, kinkun sekä leivonnaisten paistossa.

Saunan pesu on vartin homma

Monille suomalaisille joulusauna on tärkeässä roolissa aattona ja silloin halutaan mennä puhtaaseen saunaan. Saunanpesu ei ole niin suuri urakka kuin se usein ajatellaan. Laudepesurilla saunan lauteet puhdistuvat nopeasti myös laudelautojen väleistä ilman hankalaa lauteiden nostelua ja siirtelyä. Hyvillä välineillä pääsee helposti lauteiden alle sekä jalkojen ympärille. Varteen liitettävässä tuplajynssärissä on kääntyvä nivel, joten tämän harjan avulla saunan lattian pesu sujuu pitkällä varrella helposti.

Kylppärin seinät ja lattia puhdistuvat nopeasti Kylpyhuonepesimellä, joka on varrellinen hankauspesin. Mikäli laattojen saumat ovat kovin pinttyneet ja vielä innostuu enemmän pesemään niin saumojen pesuun on olemassa täsmätuote Saumaharja, jolla saa näkyvästi puhdasta jälkeä.

Lattianpesu raikastaa koko kodin

Imuroi matot ja lattiat ja nosta matot hetkeksi ulos tuulettumaan. Mattopiiskalla matoista saa nopeasti vielä irtoroskat pois.
Pyyhi lattiat monitoimimopilla, johon on kiinnitetty pinnalle sopiva pesuosa. Mikrokuituinen Laminaattipyyhin sopii sekä laminaatti että parkettilattioille. Kastele moppi pesuainevedessä ja purista nihkeäksi. Nihkeällä mopilla pyyhitty lattian pinta saa kauniin kiillon eikä siihen jää pisarajälkiä pyyhkimisestä.

Laattamopin avulla saa kaakelilattian puhtaaksi saumoineen sillä mopissa oleva tiivis ruudukko ylettyy saumoihin samalla pyyhkäisyllä. Mikrokuituisella laattamopilla saa vaivatta puhtaaksi myös muut likaisemmat lattiapinnat kuten keittiön pöydän alla olevat tahrat.
Mikrokuituisella pesimellä puhdistettu lattia kuivuu parissa minuutissa, joten voit kantaa matot saman tien takaisin sisälle ja paikoilleen.

Siivouksen jälkeen on kodissa paljon puhdasta pintaa, jonne asetella joulukoristeet, -valot ja kynttilät. Laita joulukoristeita kuitenkin esille maltilla, sillä kaikkia koristeita ei ole pakko joka vuosi levittää esille. Tällöin joulun jälkeinen siivous on helpompaa!

Kilpailu on päättynyt, kiitos kaikille osallistujille!

Osallistu mahtavaan kilpailuun!

Kerro meille alla, mikä paikka kotonasi kaipaa siivousta eniten ja voita Sinituotteen upea siivoussetti. Kaikkien vastanneiden kesken arvomme kolme kappaletta Sinituotteen siivoussettejä, joiden arvo on 50 euroa. Siivoussetti sisältää seuraavat tuotteet: pölymiekka, pölykinnas, laudepesuri, saumaharja, lattiakaivosuodatin, puhdistusterä ja keittiöliina. Palkinnot arvotaan kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken. Kilpailu päättyy 22.12.2017. Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.