Mainos: Electrolux
Mainos | Electrolux

Tiesitkö tämän ruoanlaitosta? Testaa!

Mitkä kasvikset ovat nyt sesongissa? Entä mitä tarkoittaa sous vide? Testaa, miten perillä olet!

Erilaisia kotikokkeja ja tapoja valmistaa ruokaa on yhtä monta kuin ihmisiäkin.

Ruotsalainen huippukokki Paul Svensson kannustaa kotikokkeja kiinnittämään enemmän huomiota vihannesten valmistukseen.

Suurin syy sille miksi ihmiset eivät pidä tietyistä raaka-aineista, johtuu niiden valmistustavasta.

Myös vihannekset voi valmistaa kypsyysasteen mukaan: raaka, medium ja kypsä. Tämän moni tietää eläinproteiinista, mutta vihannekset jätetään vähemmälle huomiolle. Vihanneksissa täydellinen kypsyysaste on medium, jossa koostumus ja maku luovat parhaimman yhdistelmän.

”Kuinka moni tietää perunalohkojen optimaalisen lämpötilan? Tämä vaikuttaa oleellisesti makuun ja koostumukseen samalla tavalla kuin lihan kanssa”, Svensson toteaa.

Oletko sinä perillä ruoanlaiton lainalaisuuksista? Testaa tietosi alla olevalla visalla!

Keskustelu

Ainut ”yllätys” oli että paras lämpötila lohen kypsentämiseen oli niin alhainen.
Olen mukana arvonnassa.

Hei! Arvontaan on pääsee osallistumaan täyttämällä yllä olevan visan lopusta löytyvän lomakkeen 🙂

Lohen kypsennys on aika alhainen læmpö , kala kuivaa liian suuressa lämmössä, teen paljon kalaruokia ja mielestäni tiedän sen.

Luulin että punajuurta pitäisi kypsentää korkeammassa lämpötilassa.
Lohen kypsennys 175 on mielestäni sopiva.
Kiva oppia uutta. Ruoanlaitto kiinnostaa. Kunnon välineet pitää olla!
Mukana arvonnassa!

Hei! Arvontaan on pääsee osallistumaan täyttämällä yllä olevan tietovisan lopusta löytyvän lomakkeen 🙂

Punajuuren kypsyysaste meni väärin,kun sitä käsketään keittää kauan
ensimäiseen kysymykseen kysyttiin vihanneksista,satsumat kiivit ym eivät kuulu vihanneksiin

Olisi hienoa saada uuteen kotiin kunnon välineet. Edellisillä vehkeillä syötin ja ruokin neljä lastani. Olisi mahtavaa saada uuteen elämäntilanteeseen upea kattilasarja, sillä ruuanlaitosta on tullut uusi harrastukseni näin eläkepäivillä♡

Hyvin tiedetty vaikka aavistuksen verran onneton olenkin ruoanlaitossa…
Arvostan hyvää terveellistä ruokaa ja nautin siitä.
Mukana olen arvonnassa! Hieno on sarja.

Minäkin kypsennän lohen 200 asteessa leivinuunissa. Ja tulee muuten jämpti!

Säädän uunin lämpötilan ja paistoajan lohifileen paksuuden mukaan, myös mahdolliset lisukkeet tai kastike samassa paistoastiassa vaikuttaa paistoon.

Kommentoi juttua: Tiesitkö tämän ruoanlaitosta? Testaa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X