Mainos: Heti / Berner
Mainos | Heti / Berner

Vappu Pimiä: ”Mieheni on kieltänyt ostamasta lisää astioita”

Suosikkijuontaja Vappu Pimiä rakastaa ostella astioita – ja saada ne helposti puhtaaksi. Uudet kotimaiset Heti-käsitiskiaineet sopivat rakkaimpien astioiden hellään pesuun.

Vappu Pimiä rakastaa paitsi kokkailua, myös kauniita astioita. Arkipäivät Vappu asuu miehensä ja kahden tyttärensä kanssa Helsingin kodissa, josta löytyy perusastiasto: Arabian Teemaa ja Yhdysvalloista ostettuja yksinkertaisia perusastioita.

Viikonloppuisin perhe suuntaa Salon mökille, jonka keittiön kaapeista paljastuu Vapun aarreaitta.

– Minulla on pieni astiafetissi. Ostelen vanhoja astioita kirppiksiltä, huutokaupoista ja matkoilta. Kuusi vuotta sitten raahasin keittoastiaston Prahasta. Mieheni on jo kieltänyt minua ostamasta lisää, kun kaapit ovat niin täynnä, Vappu nauraa.

Minulla on pieni astiafetissi.

Vapun suosikkiastiat ovat hänen itse suunnittelemansa emalivuoka ja -kasari, jotka toimivat niin ruuanlaitossa kuin tarjoilussa.

Erityisen onnellinen Vappu on huokeasta huutokauppalöydöstään, vanhasta Arabian 50-osaisesta Maininki-astiastosta. Luonnonvalkoinen astiasto on koristeltu käsinmaalatuilla, hennoilla kukkakuvioilla ja säilynyt kuin uutena.

– Päätin, että alan käyttää astiastoa mökillä saman tien!

Astioissa saa olla rosoisuutta

Mökkikattauksessa Vappu voi yhdistellä Kreikasta ja Portugalista tuomiaan saviastioita Villeroy & Bochin astioiden kanssa.

– Tykkään yhdistellä eri sarjojen erivärisiä astioita. Astioissa saa olla rosoisuutta, tekstuuria ja kuvioita. Meillä ei tarjoilla salaattia koskaan muovikulhosta, vaan kauniista tarjoiluastiasta.

Astioissa saa olla rosoisuutta, tekstuuria ja kuvioita.

Värikkäiden astioiden lisäksi mökkipöytään kuuluvat kaitaliina, servetit ja tuoreet leikkokukat.

– En säilytä astioita avohyllyissä, koska laitan niin paljon ruokaa etten halua pestä kaappeja yhtenään. Ainoastaan juomalasit ovat esillä lasikaapeissa niin Helsingin kodissa kuin mökillä.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Vappu Pimiä (@vappendaali) jakama julkaisu

Vappu kokkaa, mies tiskaa

Astiahankintojen lisäksi Vappu vastaa ruuanlaitosta, aviomies tiskausta. Vastuunjako on toiminut hyvin. Jos pöydässä on ollut Arabian vanhat astiat, Vappu muistuttaa miestään pesemään ne käsin. Hän itse huolehtii hiiliteräspannujen vesipesusta.

Erityisen ilahtunut Vappu on Bernerin uudesta kotimaisesta Heti käsitiskispraystä.

– Suihke on ihan loistava! Suihkutan sitä astioihin hetkeksi ennen kuin laitan ne astianpesukoneeseen. Myös Heti pesukoneenpuhdistusaine on ahkerassa käytössä.

Tykkään etikan raikkaasta ja puhtaasta tuoksusta sekä sen ekologisuudesta. Arvostan paljon myös tuotteiden kotimaisuutta.

Raikas ja mieto tuoksu kuuluu käsitiskiaineisiin, samoin kuin muihinkin Heti-tuotteisiin. Uutuustuotteita on kaksi ja molemmat pullot on valmistettu kierrätystä muovista. Käsitiskisprayn lisäksi päivittäistavarakauppoihin on juuri rantautunut painettavalla korkilla varustettu Heti käsitiskiaine, joka on saanut Suomen tunnetuimman ympäristömerkin, Joutsenmerkin.

Vapun perheessä käytetään Heti-puhdistustuotteita niin kylpyhuoneessa kuin keittiössä. Tärkeintä on, että rakkaat astiat saadaan puhtaaksi – ja näillä se onnistuu. Biohajoavien ja vegaanisten uutuuskäsitiskiaineiden tehoaineena on Rajamäen väkiviinietikka.

– Tykkään etikan raikkaasta ja puhtaasta tuoksusta sekä sen ekologisuudesta. Arvostan paljon myös tuotteiden kotimaisuutta, Vappu kiittää.

Heti-tuoteperheen käsitiskiaineiden tehoaineena on tuttu väkiviinaetikka. Spray soveltuu pienille tiskeille, korkillinen pullo on apuna kun pestävänä on isompi tiskivuori.

Heleitä värejä pääsiäispöytään

Viime pääsiäisen Vappu vietti poikkeuksellisesti oman perheen kesken koronaeristyksessä. Silloin hän juhlisti ostamalla laadukkaan pääsiäisastiaston ja koristeli juhlapöydän pajunkissoilla, narsisseilla ja rairuoholla.

– Pääsiäiskattaukseen kuuluvat heleät värit ja luonnon elementit. Sekä tietenkin pellavapöytäliina ja kangasservetit.

Tulevan pääsiäisen Vappu viettää taas perinteisesti anoppilassa suvun kesken.

– Syömme kevyesti kalaa ennen pääsiäissunnuntain pääateriaa eli anopin tekemää lampaanviulua. Itse vastaan pullista ja pashasta. Anopin pääsiäispöydässä on munia kaikissa muodoissa: koristemunia on niin kulhoissa kuin seinillä!

Heti-tuotearvonta

Vastaa kysymykseen ja osallistu arvontaan, jonka palkintona arvomme kotikeittiöön sopivan Heti-tuotepaketin (arvo 30 €).

Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan säännöt. Lue arvonnan säännöt tästä!  

Arvonta on päättynyt! Kiitos osallistumisesta. 

Keskustelu

🙋‍♀️ Tunnustan kanssa olevani astiafriikki. Kaveri sanoi aamiaispöydässäni istuessaan, että ”aivan kuin hotellissa olisi aamiaisella”.

Kommentoi juttua: Vappu Pimiä: ”Mieheni on kieltänyt ostamasta lisää astioita”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X