Mainos: Asuntomessut
Mainos | Asuntomessut

Värit tekivät paluun sisustukseen – näitä trendejä nähdään Asuntomessuilla Lohjalla

Huikaisevat järvimaisemat määrittelevät pitkälti Asuntomessuilla Lohjalla -kohteiden sisustusvalintoja. Tämän vuoden sisustustrendeihin ja ilmiöihin pääsee tutustumaan ennakkoon Sisustuksen inspiraatiokatsaus -livelähetyksessä.

Asuntomessut Lohjalla -tapahtuman kohteet alkavat olla viimeistä silausta vaille valmiita. Kurkista ennen varsinaisia messuja sisustamisen kuumimpiin trendeihin tiistaina 8. kesäkuuta järjestettävässä Sisustuksen inspiraatiokatsaus -livelähetyksesä. Katsauksessa tutustutaan sisustamisen uusimpiin ilmiöihin ja siihen, kuinka näitä trendejä voi bongata Asuntomessuilla Lohjalla.

Trendeihin tutustutaan livelähetyksessä sisustussuunnittelija ja trendiasiantuntija Malla Tapion johdolla. Tapio kertoo, että tilaisuudessa keskustellaan vastuullisesta sisustamisesta ja persoonallisista kodeista, jotka mukautuvat joustavasti eri toimintoihin. Tilaisuus järjestetään muovittomia sisämaaleja valmistavan Cover Storyn tiloissa, joten luvassa on myös paljon kiinnostavaa tietoa sisustamisen väreistä.

– Livelähetyksessä selviää myös, mikä on messujen ylivoimaisesti suosituin keittiöiden väri, Malla Tapio vihjaa.

Ekologisuus ennen kaikkea

Malla Tapion mukaan Asuntomessut Lohjalla -tapahtumassa on selkeästi esillä kansainvälinen megatrendi eli ekologisuus. Vastuullisuus ja esimerkiksi kierrätys näkyvät niin rakennusmateriaaleissa kuin sisustusvalinnoissa.

– Sisustusratkaisuissa on hyödynnetty esimerkiksi tuunattuja huonekaluja. Lisäksi kohteissa on kiinnitetty hyvin paljon huomiota lähituotannon suosimiseen: suomalaista muotoilua nähdään messuilla runsaasti, Tapio tietää.

Tapio kehottaa vierailemaan Asuntomessuilla, vaikka uudiskohteen rakentaminen ei olisikaan itselle ajankohtaista.

Aina ei tarvitse rakentaa alusta asti uudelleen. Messuilta saa paljon vinkkejä myös remontoimiseen.

Kohteiden sisustusta määrittelee Lohjalla selkeästi Hiidensalmen messualueen sijainti aivan Lohjanjärven rannalla. Kotien värimaailma heijastelee sisälle tulvivan maiseman väripalettia.

– Ikkunat ovat kuin tauluja! Maisemat ovat aivan mielettömät. Luonnonmateriaaleja on hyödynnetty lähes jokaisessa kohteessa: paljon puuta, kiveä ja luonnonmateriaalitekstiilejä. Viime vuosina suositut, hyvin vaaleat puupinnat ovat väistymässä ja tilalle on tullut luonnollista tammen sävyä ja muuta sävykkäämpää puuta, jossa syyt saavat näkyä. Enää ei haeta aivan virheetöntä pintaa.

Luonnonmateriaaleja on hyödynnetty lähes jokaisessa kohteessa. © Niclas Mäkelä

Suuret ikkunat ovat kuin tauluja. © Niclas Mäkelä

Värit ovat palanneet

Toinen selkeä pääteema messuilla on värien paluu. Kokovalkoiset sisustukset ovat väistyneet, ja nyt kodissa saa näkyä persoonallisuus.

– Yhdessä kohteessa voi esimerkiksi nähdä siniseksi maalattua hirsiseinää, Malla Tapio vinkkaa.

Turvalliseksi koetut harmaan ja beigen sävyt eivät ole kuitenkaan kadonneet kodeista. Väripalettia täydennetään pienempinä annoksina esimerkiksi tekstiileillä ja taiteella, mutta suuremmat pinnat pidetään vielä neutraaleissa sävyissä.

Suomalaiset omaksuvat suhteellisen varovasti voimakkaita värejä isoissa pinnoissa.

– Värejä uskalletaan kokeilla rohkeammin esimerkiksi lastenhuoneisiin. Myös makuuhuoneista löytyy sävykkäitä tapetteja suurilla kuoseilla. Värisävyt ovat pehmeitä ja murrettuja.

Makuuhuoneista löytyy näyttäviä tapetteja suurilla kuoseilla. © Niclas Mäkelä

Värejä uskalletaan käyttää rohkeammin lastenhuoneissa. © Niclas Mäkelä

Koti on turvasatama

Myös pandemian vaikutukset näkyvät nykyrakentamisessa. Kodeissa vietetään yhä enemmän aikaa, joten viihtyvyyteen ja sujuvaan arkeen panostetaan entistäkin enemmän. Niin ikään ulkotilojen viihtyvyys näyttelee merkittävää osaa rakentamisessa.

– Ihmiset kaipaavat näinä aikoina kosketusta omiin juuriinsa ja puhtaaseen luontoon. Asuinneliöt laajenevat ulkotiloihin ja pihoista sekä terasseista tehdään ihania oleskelualueita.

Messuilla nähdään ulkoaltaita ja upeita kattoterasseja.

Sisätiloissa huomiota kiinnitetään toimivuuteen ja muokattavuuteen. Kohteissa on paljon avoimia tiloja, joita voi kuitenkin muunnella tarpeen mukaan.

– Suuret oviaukot, liukuovet ja tilanjakajat ovat suosittuja. Kodeissa on erilaisia harrastetiloja ja työhuoneita, jotka ovat kuitenkin luontevasti muokattavaksi vierashuoneiksi. Etätöiden aikakaudella työpöytiin ja työtilojen säilytystiloihin satsataan.

Erilaiset liukuovet ja tilanjakajat ovat suosittuja. © Niclas Mäkelä

Osta liput Asuntomessuille ja osallistu livelähetykseen!

Lue myös: Asuntomessut rakentuvat parhaillaan Lohjalle – tuleeko tästä kohteesta yksi vetonauloista?

Lue myös: Yhteisöllisyyteen satsaavilla Asuntomessuilla Lohjalla jo tiivis naapurihenki: ”Kaikki kannustavat toisiaan”

Lue myös: Saara ja Tomi rakentavat kotia, joka hivelee kaikkia aisteja: ”Saamme tehdä omanlaisemme talon”

Lue myös: Kurkista kulissien taakse! Viikottaisia kuulumisia Asuntomessuilta Lohjalta ja parhaita paloja menneiltä messuvuosilta

Keskustelu

Eikös kokovalkoinen sisustus mennyt pois muodista useampi vuosi sitten? Mainostetaan ”Uudet trendit” ja tarjolla samaa vanhaa mitä ollut jo pidempään. Esim noita ihania tapetteja suurine kuvineen ollut jo pari vuotta. Harmi ettei tullut uusia juttuja esille kuvissa.

Ikkunat ovat kuin tauluja!
Maisemat ovat mielettömiä, todellakin , näkyy naapurin seinä !! 🥴

Meillä oli 1971 asunnossamme todella paljon itsecalittuja värejä, kun se oli silloin suurta muotia, mutta kun muutimme 1989 tähän asumtooon maalasimme taas kaikki seinät valkoisiksi tulevia asukkaita varten. Täällä on kuitukangastapetit, joita on maalailtu tarpeen mukaan, mutta ei meillä ole koskaan ollut ”oikeita tapetteja ”, joita olen kyllä irroitellut lähimmäisten muuttoapuna. Miksi pitää olla tapetti, miksi ei sellainen pohja. jonka voi maalata halutessaan?

Kommentoi juttua: Värit tekivät paluun sisustukseen – näitä trendejä nähdään Asuntomessuilla Lohjalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X