Mainos: Keittiömaailma
trendivärit
Mainos | Keittiömaailma

Vuoden 2021 trendivärit keittiössä – nämä ovat pinnalla nyt

Tänä vuonna keittiön trendiväreissä näkyvät maanläheiset sävyt, jotka ihastuttavat vielä vuosienkin päästä.

Suomalaiset ovat varovaisesti siirtymässä kohti rohkeampaa värien käyttöä. Tämä tarkoittaa sitä, että perinteisestä valkoisesta poiketen yhä useammat valitsevat keittiöönsä murrettuja ja luonnonläheisiä sävyjä. Nämä luovat pehmeän ja rauhoittavan ilmeen koko kotiin.

Luonto näkyy sävyjen lisäksi myös vahvasti materiaalivalinnoissa. Esimerkiksi työtasoissa suosittuja materiaaleja ovat kvartsi ja kivi, jotka ovat kestäviä ja pitkäikäisiä valintoja.

Rohkeampaa värien käyttöä

Sisustusarkkitehti ja keittiökalustevalmistaja Novartin kaupallisen tuotevalikoiman johtaja Eeva Kokkonen ennustaa, että olemme siirtymässä värikkäämpään vuosikymmeneen. Valkoista ja mustaa ei unohdeta, mutta uusia värejä uskalletaan kokeilla rohkeammin.

Jatkossa tulemme näkemään yhä rohkeampaa värien käyttöä keittiössä ja koko kodissa. Olemme ehdottomasti siirtymässä värikkäämpään vuosikymmeneen

Keittiön värivalintoja tehdessä kannattaa kiinnittää huomiota koko kodin värimaailmaan ja sisustukseen.

”Arki keskittyy monessa kodissa keittiön ympärille. Siellä laitetaan ruokaa ja seurustellaan, mutta myös tehdään töitä ja läksyjä. Keittiö on kodin sydän, joka määrittää koko kodin tunnelmaa vahvasti. Tämä on hyvä ottaa huomioon myös värivalinnoissa”, sanoo Kokkonen.

Vuoden 2021 trendivärit kumpuavat luonnosta

Pohjoisen luonnosta inspiroituneena Keittiömaailma lanseerasi uuden Luonto-värikokoelman, joka sisältää kymmenen harmonista ja rauhallista sävyä. Ammattilaisten toimesta huolella valitut värit kestävät aikaa ja säilyvät ajankohtaisina muuttuvissakin trendeissä.

Kokoelmassa on se monien metsästämä täydellinen harmaan sävy

”Kokoelmassa on muun muassa se monien metsästämä täydellinen harmaan sävy, kaksi erilaista vihreää, kaunis merensininen sekä hieman yllättävä, rohkea punainen sävy. Valkoistakaan ei ole unohdettu. Puhtaan valkoisen rinnalle ovat nousseet murretut valkoisen ja vaaleanharmaan sävyt, jotka sopivat kauniisti luonnonmateriaaleihin”, Kokkonen jatkaa.

Trendivärit – inspiroidu kymmenestä Luonto-värikokoelman sävystä:

Kaarna – lämmin tummanruskea

trendivärit

Kaunis tummanruskea luo keittiöön lämpimän ja pehmeän tunnelman. Kuvassa A la Carte Neve -keittiö sävyssä Kaarna.

Yhdistä erityisesti kiveen ja mustiin yksityiskohtiin.

Usva – murrettu valkoinen

Rauhoittava ja trendikäs, murrettu valkoinen. Kuvassa A la Carte Scuro -keittiö sävyssä Usva.

Sävy on kaunis jo yksinään, mutta upea myös puuhun tai väreihin yhdistettynä.

Tähkä – tyylikäs greige

trendivärit

Sävyssä yhdistyvät beigen ja harmaan vivahteet. Kuvassa A la Carte Vida -keittiö sävyssä Tähkä.

Sävy tekee kodista yhtä aikaa sekä ajassa elävän ja trendikkään että kotoisuutta huokuvan. Väri on miellyttävä silmälle ja helppo sisustajalle, sillä se sopii lähes kaikkien värien kanssa.

Havu – maanläheinen vihreä

trendivärit

Kuvassa Petra Eerika -keittiö sävyssä Havu.

Maanläheinen vihreä muistuttaa metsän sävyjä ja sopii luonnonmukaisiin materiaaleihin ja väreihin.

Sammal – trendikäs tummanvireä

trendivärit

Trendikäs ja rauhoittava tummanvihreä sävy. Kuvassa Petra Frida -keittiö sävyssä Sammal.

Puun seurassa lämmin ja harmoninen, mustan rinnalla tyylikäs.

Ukkonen – täydellinen harmaa

trendivärit

Täydellinen, ajaton harmaa sävy. Kuvassa Petra Sandra -keittiö sävyssä Ukkonen.

Värin intensiivisyys riipuu sisustuksen muista väreistä. Sävy on voimakkaampi valkoisen kanssa ja ruskean sävyjen rinnalla puolestaan rauhoittavampi.

Pilvi – pehmeä vaaleanharmaa

Pehmeä vaaleanharmaa luo kodikkaan tunnelman. Kuvassa Petra Frida -keittiö sävyssä Pilvi.

Väri on helppo yhdistää beigen, harmaan tai vaalean puun sävyihin, ja se sopii ovivalinnasta riippuen niin moderniin kuin maalaismaiseenkin keittiöön.

Huurre – puhdas valkoinen

Puhtaan valkoinen saa tilan tuntumaan suurelta ja valoisalta. Kuvassa Petra Milka -keittiö sävyssä Huurre.

Pelkistetty valkoisena, luonnonläheinen puun sävyjen kanssa, minimalistinen mustilla yksityiskohdilla.

Karpalo – rohkea punainen

trendivärit

Kirpeä ja voimakas syvän punainen. Kuvassa A la Carte Neve -keittiö sävyssä Karpalo.

Väri on raikas ja näyttävä valkoisen rinnalla, pehmeämpi puun sävyjen kanssa.

Meri – levollinen tummansininen

trendivärit

Kaunis ja levollinen tummansininen. Kuvassa A la Carte Neve -keittiö sävyssä Meri.

Ylellinen tunnelma syntyy yhdistämällä sävy messinkiin tai muihin lämpimiin metalleihin tai vaikkapa nahkaan.

Trenditietoiselle sisustajalle

Luonto-värikokoelman sävyt sopivat loistavasti trenditietioiselle sisustajalle, joka on myös valmis pitämään keittiöstään huolta. Värit ovat saatavilla Keittiömaailman maalatuille ovipinnoille, joiden hoito vaatii huolellisuutta. Maalipinta on nimittäin laminaattia herkempi naarmuuntumiselle.

Huolettomammalle asujalle sopii hyvin esimerkiksi monipuolinen laminaattiovimallisto, josta on myös saatavilla upeita värivaihtoehtoja.

Inspiroiduitko leikittelemään väreillä? Tutustu uuteen upeaan Luonto-värikokoelmaan! Keittiömaailman kokeneet suunnittelijat ovat apunasi värivalinnoissa.

 

Keskustelu

Ihania keittiöitä ja upeasti kaikille sopivia värejä. Remonttisormet syhyää!

Havu kaunis rauhoittava ja kun on iso ikkuna keittiössä suoraan erilaisiin pensaisiin ja puihin🌲

Mallikeittiöt ovat kauniita ja osa sävyistä oikein nättejä ja ajattomia, mutta karpalo näyttää itselleni tosi tunkkaiselta ja kulahtaneelta, samoin greige.

Vesiämpäriä nämä kaikki värit tarvitsevat. Umpi synkästä kotoisin, värittömiä harmaita ym. Kahvikin maistuisi noissa kaikissa tunkkaiselta. Pukeutuminen tuonne harmaisiin vielä niin a’vot täydellistä suomalaiseen tyyliin.
Sopii nyhveröille, jotka ei osaa itse sisustaa, ja ettei vaan olisi liika rohkeaa, poikkea muista. Miettimällä, mistä tykkää kauniimpia kokonaisuuksiakin löytyy varmasti muualta läheltä euroopastakin. Tyylistä ja taidoista suunnitella puhumattakaan.

Vai rohkeita värejä! Taidan olla edelläkävijä ja valita 10x rohkeampaa kuin nuo valko-harmaa-greiget, vihreätkin tosi aneemisia sävyjä tai sitten kuva vääristää värejä.

Kauniita on keittiöt ja pidän itse kovasti juuri tuommoisista sävyistä, naurattaa vain koko artikkeli kun puhutaan ”rohkeasta värimaailmasta” ja miten olemme siirtymässä ”värikkäämpään vuosikymmeneen”. Tämän harmaampia sävyjä vaikea löytää. xD

Ihania, suomalaiseen makuun sopivia hillittyjä värejä. Kukaan tuskin kaipaa 60-70-luvun räikeää värimaailmaa takaisin, nämä värit ovat ajattomia ja tuovat ripauksen uusia tuulia kokovalkoisiin ja mustavalkoisiin keittiöihin. Tykkään!

Aivan ihastuttavia. Tässähän todellakin nousee ”remonttikuume” oman keittiön uudistamiseksi.

Pienempään, kotoiseen keittiöön luonnonvalkoinen sopisi. Toki myös vaaleanharmaa ja puhdas valkoinen olisivat minun makuuni. Kaikki värit mielenkiintoisia omalla tavallaan.

Rohkeasti mattaväreillä. Itse tykkäsin eniten karpalosta. Tällä hetkellä keittiöni kaipaisikin jo remonttia lähes 25 vuoden käytön jälkeen.

Tosi rohkeita värejä 🤦🏻‍♀️😂 Siis oikeasti, täydellinen harmaa ja sen kaikki sävyt… Missä ne kaikki rohkeat värit on? Onneksi itsellä pysyy pensseli kädessä, niin mustanharmaa keittiö vaihtui äkkiä keltaiseksi.
Sävyt havu ja karpalo ovat enemmänkin kuivunut joulukuusi ja pöytään kuivunut ketsuppi 😂

Kommentoi juttua: Vuoden 2021 trendivärit keittiössä – nämä ovat pinnalla nyt

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X