Mainos: Asuntomessut
Naapurihenki
Mainos | Asuntomessut

Yhteisöllisyyteen satsaavilla Asuntomessuilla Lohjalla jo tiivis naapurihenki: ”Kaikki kannustavat toisiaan”

Asuntomessualueelle Lohjan Hiidensalmeen taloa rakentava Janne Hirvonen kehuu rakentajien yhteishenkeä.

Asuntomessut nousevat kovaa vauhtia Lohjan Hiidensalmeen, ja yksi alueelle uutta kotia rakennuttava on espoolainen Janne Hirvonen. Ajatus Asuntomessu-kodista syntyi pika-aikataululla toissa kesänä Asuntomessuilla Kouvolassa.

Hirvosen ja hänen puolisonsa kaksi lasta olivat jo muuttaneet omiin koteihinsa, ja pariskunta alkoi haaveilla hieman pienemmästä ja käytännöllisemmästä kodista. Kuuttakymmentä ikävuotta lähestyvät Hirvoset alkoivat pohtia, ettei Espoon kodin kolme kerrosta ole ihanteellisin ratkaisu eläkepäiviä silmällä pitäen.

Kouvolassa silmiin pisti hakuilmoitus Asuntomessuille Lohjalla.

– Meidän piti toimia nopeasti, sillä hakuaika oli menossa pian umpeen. Lapsuudenystäväni arkkitehtinä työskentelevä poika teki meille nopeasti luonnospiirustukset talosta hakemusta varten. Onneksi olimme tehneet jo aiemmin ajatustyötä meille sopivasta talosta, ja speksit olivat kutakuinkin selvillä.

Hirvoset olivat aiemmin pohtineet pienempään kaupunkikotiin muuttamista ja mökin hankkimista. Lohjalle rakentaminen mahdollisti näiden suunnitelmien yhdistämisen.

Voimme asua rauhallisessa järvimaisessa, mutta kaupunkiin on lyhyt matka. Olemme vaimoni kanssa molemmat kotoisin järvi-Suomesta, joten sekin on yksi Lohjan suuntaan ohjaava asia.

Nyt Hiidensalmeen on nousemassa Hirvosille yksitasoinen, 170 neliön kokoinen omakotitalo. Talo Joutselassa on saunasiipi vierailijoita, kuten perheen kahta aikuista lasta varten.

Hirvoset pääsevät nauttimaan omalta terassiltaan upeista Lohjanjärven järvimaisemista.

Yhteisiä hankintoja ja vertaistukea

Janne Hirvonen on kotoisin Kuopiosta ja hänen vaimonsa Karstulasta. Perhe on asunut vuodesta 1995 Espoossa. Asuinpaikkana Lohja on siis molemmille aivan uusi.

– Tällaisille muualta muuttavillekin Asuntomessujen formaatti on loistava. Meille on muodostunut jo ennen alueelle muuttamista lämmin naapurihenki muiden messulaisten kanssa. Olemme tutustuneet suurimpaan osaan alueelle rakentavista perheistä. Viikonloppuna olimme yhteensä kuusi tuntia raksalla: neljä tuntia siivoamassa talolla ja kaksi tuntia kiertämässä muiden työmailla ja päivittämässä tietoja.

Janne Hirvonen on iloinen, että naapureiden kesken on syntynyt hyvä yhteishenki jo rakennusvaiheessa.

Messuille rakentaminen eroaa tavanomaisesta rakentamisesta muun muassa siinä, että aikataulu on tiukka ja tietysti siinä, että oman kodin ovet aukeavat kesällä tuhansille ihmisille.

On mukavaa jakaa kokemuksia muiden samassa tilanteessa olevien ihmisten kanssa.

Rakentajat ovat ehtineet jo tehdä myös yhteisiä hankintoja.

– Sain esimerkiksi hyvän diilin eräältä postilaatikkofirmalta, ja kaikki perheet lähtivät siihen mukaan. Olen toiminut myös puuhamiehenä koko porukan datayhteyksien hankinnassa. Jaamme erilaisten tavarantoimittajien yhteystietoja eikä mitään kilpailuhenkisyyttä ole ollut. Kaikki kannustavat toisiaan rakentamisessa.

Hirvonen toivoo, että kesän jälkeen asukkaiden asetuttua uudelle asuinalueelle, perheet lähentyisivät entisestään.

– Meillä on Espoossa naapureiden kanssa tiivis, kesäjuhlia ja muita illanviettoja järjestävä porukka. Toivon samanlaista naapurihenkeä uudella asuinalueella Lohjalla. Ei ole mitään syytä epäillä, etteikö sellaista syntyisi.

Osta liput Asuntomessuille!

Lue myös: Asuntomessut rakentuvat parhaillaan Lohjalle – tuleeko tästä kohteesta yksi vetonauloista?

Lue myös: Kurkista kulissien taakse! Viikottaisia kuulumisia Asuntomessuilta Lohjalta ja parhaita paloja menneiltä messuvuosilta

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Yhteisöllisyyteen satsaavilla Asuntomessuilla Lohjalla jo tiivis naapurihenki: ”Kaikki kannustavat toisiaan”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X