Paratiisi takapihalla

Kasvien kauhu, puutarhurin pikku apulainen

paula ritanen-närhi, puutarhatoimittaja

Siellä, missä puutarhuri, siellä myös kissamme Hulda. Välillä kasvit saavat kyytiä, mutta useimmiten yhteiselämä on sopuisaa.

Meillä on kaksi kissaa, 8-vuotias ragdoll Rölli ja 2-vuotias venäjänsininen Hulda. Vanhapoika mieluiten jo makoilee päivät, pitkät ruokaa odotellessaan ja sulatellessaan, mutta nuorella nopsajalalla virtaa riittää. Siellä sattuu ja tapahtuu, missä Hulda sinkoilee.

paula ritanen-närhi, puutarhatoimittaja

Lasiterassi on kissan saalistuspaikka

Jo pennusta asti safiirisilmäinen Hulda on viihtynyt lasiterassillamme, jossa lämpimään aikaan on paljon kasveja ja tuoksuja. Voin vain kuvitella, miten jännittävä paikka lasiterassi on pikkukissalle.

paula ritanen-närhi, puutarhatoimttaja

Hulda vierailee lasiterassilla myös syksyllä ja keväällä – talvellakin piipahtaa. Lasin takaa on (häntä paksuna) turvallista tarkkailla, kun tontille poikkeaa vieras katti.

paula ritanen-närhi, venäjänsininen

Kierrätyslasihuoneen rakenteet tarjoavat liikuntaa. Kun orava ropistelee katolla, harmaa salama vilahtaa hetkessä katonrajaan. Neulamaisilla kynsillään se kipuaa vaikka pitkin sileää ikkunaa!

paula ritanen-närhi, puutarhatoimittaja

Kun terassille livahtaa päästäinen tai hiiri, alkaa metsästys. Ei ihme, että pelargonimme tarvitsevat paljon saviruukkuja ja alustasseja. Muutama saalis on löytynyt olohuoneestakin – elävänä! Loukutin joku viikko sitten hiiren kakkukuvulla ja kiikutin turvaan toiselle puolelle tonttia.

 

Kissa osaa vaatia ja ottaa rennosti

Kun Hulda haluaa sisälle, se ottaa etsin tiukan katsekontaktin henkilökuntaan. Jos terävä katse ei heti toimi, pikkukissasta lähtee yllättävän vaativia äänenpainoja.

paula ritanen-närhi, puutarhatoimttaja

Raukeat kesäpäivät kuluvat kuitenkin mukavimmin pöytäliinan päällä kellien. Mistä se johtuu, että paikka on erityisen mieleen, kun liina juuri on pesty ja levitetty paikoilleen.

paula ritanen-närhi, puutarhatoimttaja

Vaikka meillä ei ole kissataloa, puolivarjoisa lasiterassi ja kierrätyslasihuone ovat kissoillemme puutarhassa tosi hyvät. Kun viidakkoleikit on leikitty, Hulda käpertyy mieluiten päiväunille Röllin lämpimään kainaloon.

Kun auttavat tassut perunanidätykseen eivät kelpaa, sylihommatkaan eivät onnistu.

 

Kun lasiterassilla vierailee kissa

 

  1. Kun päästät kissan terassille, katso että saatavilla on aina myös vettä ja varjoa.
  2. Älä laske sisäkissaa luontoon, pidä ikkunat ja ovet suljettuina.
  3. Unohda tiukkapipoisuus, kissan ehdoillahan terassipuutarhaa hoidetaan :).

 

Lue Huldan ensimmäisestä puutarhakeväästä Puutarhurin karvainen pikku apulainen

Terveisin, puutarhatoimittaja Paula

 

 


    Olen Paula Ritanen-Närhi, intohimoinen puutarhatoimittaja, huoleton hortonomi ja kokeileva kotipuutarhuri. Kesät kiertelen kotipuutarhoissa ympäri maata ja talveksi vetäydyn kotilaaksooni  kirjoittelemaan retkistäni. Puutarha on minulle ammatti, harrastus ja elämäntapa. Tervetuloa kurkkimaan kotipuutarhaani!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvien kauhu, puutarhurin pikku apulainen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *