Paratiisi takapihalla

Kukkakimppu marketin viherpisteestä

Hanki kukkakimppu viikonlopuksi tai arjen iloksi. Kimpun voit koota myös itse, suosi kierrätystä!

Leikkokukkia meillä on aina. Ostan niitä kukkakaupasta, puutarhalta ja kauppareissulta marketista tai lähikaupasta. Hankin ammattifloristin sitoman kimpun viikoittain, mutta tässä vinkki, kuinka välillä kokoan kimpun marketin sesonkikukista.

Lähikaupassamme myytiin neilikoita, ruusuja ja krysanteemeja. Nyt ostin krysanteeminipun (8,50 e), koska ne ovat hyvin kestäviä, ja värit sopivat syksyyn.

Krysanteeminipun kyytipojaksi olin säästänyt floristin sitoman kukkakimpun leikkovihreät. Nahkalehti, salal ja heinät kestävät kierrätyskäyttöäkin.

Ensin napsin pois kukista alalehdet ja pikkuversot. Lehtiä ei saa ulottua maljakkoveteen saakka, sillä ne pilaavat veden nopeasti. Leikkokukkavirkistettä kannattaa silti käyttää.

Puutarhurikoulun yli 30 vuoden takaisilla opeilla mennään :). Kukkavarret ja vihreät asettelin kädessä kimppua pyöritellen spiraalin muotoon siten, että kaikki varret osoittavat samaan suuntaan.

Sidoin kimpun nauhalla kohdasta, josta kukkia asetellessani kämmenellä kiinni pidin. Ennen maljakkoon laittamista leikkasin krysanteemeihin uudet imupinnat. Vihreät saivat kelvata siltään.

No, ei siitä ihan samanlaista tullut kuin floristin käsissä, mutta kivempi kuitenkin kuin vain nippu kukkia paljaina vaasiin laitettuna. Amppelimuratin versoja nappasin lisukkeeksi pari.

 

Krysanteemien miniversoillekin löytyi paikka vanhassa sokeriastiassa. Leikkovihreän pikkukimppuun leikkasin kodin unelmasta.

Mukavia syyspäiviä,

terveisin puutarhatoimittaja Paula

Lue myös:

Syyskrysanteemi kestää pitkään – hoida tainta oikein!

Syystähdet tuikkivat loppusyksyllä


    Olen Paula Ritanen-Närhi, intohimoinen puutarhatoimittaja, huoleton hortonomi ja kokeileva kotipuutarhuri. Kesät kiertelen kotipuutarhoissa ympäri maata ja talveksi vetäydyn kotilaaksooni  kirjoittelemaan retkistäni. Puutarha on minulle ammatti, harrastus ja elämäntapa. Tervetuloa kurkkimaan kotipuutarhaani!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kukkakimppu marketin viherpisteestä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *