Paratiisi takapihalla

Piparit koristamaan jäälyhtyjä - pakkaspäivän askarteluja

Jäälyhtyjen värjäys mehulla ja koristelu kukilla saivat seurakseen muoteissa jäädytetyt ”piparkakut”. Helppoa ja hauskaa!

Pakkaspäivät ovat jääkoristeiden ja -lyhtyjen aikaa. Näin idean Facebookin Puutarha ja piha -ryhmässä ja ihastuin. Kokeilin kotona ja hyvin onnistui!

Jääkiekkokin on kaunis!

Jäädytin keitettyä vettä terassilla lautasella. Laitoin veteen myös piparkakkumuotit, jotka sain pysymään paikoillaan päälle asetellun kattilan avulla. Kiekko jäätyi 10 asteen pakkasessa muutamassa tunnissa.

Vau! Pelkäsin, että menevät rikki, mutta muotti suojaa.

Irrotin jääkiekon lautasesta haalealla vedellä astiaa valelemalla. Puisella survimella kilautin pois ylimäärät muottien ympäriltä. Jääpiparit irtosivat muoteistaan kuin piparkakut  taikinasta.

 

Pakkanen liimaa koristeet nopeasti kakkuun.

Jouluksi olin jäädyttänyt jo jääkakun. Sen pintaan kosteat jääpiparkakut jäätyivät pakkasessa hetkessä. Koristeet voi asetella myös jäälyhtyyn, kuten alkuperäisideassa olikin tehty.

Vasemmalla kirkkaat piparit ja oikealla hileiset.

Kokeilin jääpipareita vielä toisenkin kerran, nyt hopeahileellä. Ihan kivat, mutta itse asiassa kirkkaat koristeet ovat kauniimmat. Illalla sytytin kakunkoristeeksi pattereilla toimivan valotähtisikermän.

Askarrellen kohti uuttavuotta!

Käytä kuihtuneet kukat jäälyhtyjen koristeina

Askartele kynttiläkruunu rautalangasta

Kasvihuone valoineen grillitikuista ja liivatelehdistä

terveisin puutarhatoimittaja Paula


    Olen Paula Ritanen-Närhi, intohimoinen puutarhatoimittaja, huoleton hortonomi ja kokeileva kotipuutarhuri. Kesät kiertelen kotipuutarhoissa ympäri maata ja talveksi vetäydyn kotilaaksooni  kirjoittelemaan retkistäni. Puutarha on minulle ammatti, harrastus ja elämäntapa. Tervetuloa kurkkimaan kotipuutarhaani!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Piparit koristamaan jäälyhtyjä - pakkaspäivän askarteluja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *