Lukijoiden puutarhat: Pionien piha

Kotilieden lukija lähetti kuvia kukkivista pioneistaan.

Leila Lehtovirta kertoo olevansa erityisen iloinen mökkipuutarhansa vanhoista ja kukoistavista pioneista.

Niihin liittyy myös historiallinen tarina: pionit on aikoinaan 50-luvulla siirretty Helsingin Talin siirtolapuutarhasta aina Pornaisiin asti.

 

 

Haluatko sinä esitellä oman puutarhasi? Kotiliesi julkaisee netissä kuvia lukijoiden puutarhoista. Katso täältä tarkemmat ohjeet. Lisää lukijoiden puutarhakuvia voit katsella täältä.

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Laura Tuomela

Keskustelu

 1. Jutta

  Juuri tuollaisen punaisen pionin siirsin omalle pihalleni viime syksynä. En tiedä sen nimeä, enkä miten sitä hoitaisin. Tällä hetkellä siinä on yksi kynnen kokoinen kukan nuppu ja muutama pienempi nuppineulanpään kokoinen. Olisin valtavan onnellinen jos saisin tietoa juuri tuon pionin hoidosta, kukinta-ajasta ja nimestä ym. Voi kun joku kertoisi minulle!

 2. er

  Minulla oli viime vuonna sama ongelma: vain muutama kukka koko pionipenkissä. Luulen, että vikoja on monta: maasta on voima vähissä ja vuosien mittaan lisäämäni kate/ multakerros on aiheuttanut sen, etteivät pionit kuki, sillä ne ovat kai aika pinnassa eleleviä kasveja. Yksi syy voi olla myös se, että jos pioni on paikalleen istutettu niin ei se kuki heti ekana vuonna. Sen pitäis kai olla rauhassa samalla paikalla.
  Mutta, kuka osaa sanoa miten monta vuotta on pioneille liikaa? Onko minun penkkini ongelma just´ siinä, etten tiedä edes milloin ne on penkkiin istutettu. Voi olla jopa vuosikymmenenkin vanha istutus? Siinäkö vika.

 3. pk

  Sain jalopionin 3 vuotta taaksepäin ja se on kyllä tehnyt nuppuja ,jotka eivät jaksa aueta. Tänä vuonna se näyttää vahvasti tulevan kukkaan. Yksi nuppu on todella pullea ja aukee aivan näinä päivinä. Pöyhin keväällä liikoja multia pois sen juurelta mutta lisäsin mustaa multaa laajemmin kauemmas näkyvästä juurakosta ja kanankakkaa,jossa oli kalkkia mukana. Pionin kanssa pitää olla pitkämielinen,koska se kukkii vasta monen vuoden kuluttua

 4. Jutta

  Nyt minun pionini kynnen kokoinen nuppu on kasvanut ja punertaa siihen malliin kuin aikoisi avata sen joku päivä. Muut nuput ovat pieniä. Olisin onnellinen yhdestäkin kukasta! Hätäistutin pionin viime syksynä liian pieneen tilaan. Elokuussa kaivan sen ylös ja istutan tilavaan ja syvään kuoppaan. Laitan tavallista multaa ja kanankakkaa. Sitten pidän peukkuja ja elän pelonsekaisin tuntein ensi kevääseen.

 5. Liisa

  Minun pionin kohdalla ei pitänyt paikkaansa se, että kukan olisi pitänyt olla paikoillaan usean vuoden ajan ennen kuin se kukkii. Istutin juuri tuollaisen punakukkaisen pionin viime kesänä ja nyt tänä kesänä se kukki loistavasti. Tein samalla tavoin istutin melko pintaan ja pitkin kesää lannoitus ollut kalkkia ja kanankakkaa.

 6. Jutta

  Minunkin pionini kasvatti yhden nupun kukkaan asti tänä kesänä, vaikka viime kesänä hätäistutin sen. Laitoin sen penkkiin todella koholle ja vasta keväällä annoin kanankakkaa. Edellinen omistaja lannoitti ihan satunnaisesti ja kasteli vain ihan kuumina hellekausina, ja pioni kukki loistavasti. Odotan nyt että varret kuihtuvat ja istutan sen uudelleen syvään kuoppaan, että juuripaakulle tulee tilaa kasvaa. Ja teen ihan reilun kohopenkin. Saa sitten nähdä ensi keväänä kärsikö se tästä uudesta istuttamisesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti