Lukijoiden puutarhat: Ruusuja ja perennoita

Kotilieden lukija Toivalasta lähetti kuvia kauniista kukistaan.

Liisa Nousiainen kertoo perustaneensa pihaansa ison kiven viereen jaloruusukukkapenkin. Ylimmän kuvan ruusu on rauhanruusu, joita hän istutti 12 kappaletta toukokuussa äitienpäivänä.

Istutuksen jälkeen satoi vielä luntakin, mutta se ei haitannut kasvua. Ruusut ovat jo melko hyvin levinneet ja ensimmäinen ruusu puhkesi kukkaan heinäkuun puolessavälissä.

Viime keväänä Nousiainen perusti pienen pionipenkin, johon hän sai ystävältään pienen palasen pioninjuurakkoa. Se kasvoi viime kesänä lehtiä ja kukki tänä kesänä oikein hyvin.

Alimman kuvan isossa perennapenkissä on sekä matalaa että korkeaa monivuotista kukkaa. Perennat on istutettu ja penkki perustettu kesällä 2007.

Penkissä kasvaa pientä sydäntä, kuunliljaa, kolmea erilaista nauhusta, eriväristä jaloritarikannusta, sormustinkukkaa, sinipallo-ohdaketta sekä takana pilkottavaa neidonruusua, joka tykkää hyvinkin kasvaa perennojen keskellä.

 

Haluatko sinä esitellä oman puutarhasi? Kotiliesi julkaisee netissä kuvia lukijoiden puutarhoista. Katso täältä tarkemmat ohjeet. Lisää lukijoiden puutarhakuvia voit katsella täältä.

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Laura Tuomela

Keskustelu

  1. Reppana

    HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ KAIKILLE !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti