Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Appelsiinibritakakku

Appelsiini-britakakku kerää kehut ja suosionosoitukset. Mehevä ja ilma­va brita saa appelsiinipashan makuisen kuoh­kean täytteen. Tämä klassikko­kakku on täydel­linen pääsiäisen juhlapöytään.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Appelsiini-britakakku, taikina

  • 225 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 ½ tl leivinjauhetta
  • 5 keltuaista
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl maitoa
  • 5 valkuaista
  • 2 ½ dl sokeria
  • 50 g mantelilastuja

Appelsiini-britakakku, täyte ja kuorrutus

  • 1 appelsiini
  • ¼ tl vaniljauutetta
  • 200 g maitorahkaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • ½ dl sokeria

Appelsiini-britakakku, koristelu

  • 100 g sokerikuorrutettuja pääsiäismunia

Valmistusohje

Appelsiini-britakakku leivotaan helposti näin:

1. Ota 225 grammaa voita ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Sekoita kolme desilitraa vehnäjauhoja ja 2 1/2 teelusikallista lei­vinjauhetta. Ota viisi kananmunaa. Erottele keltuaiset ja valku­aiset valmiiksi. Vatkaa voi ja kaksi desilitraa sokeria vaaleaksi tahnamaiseksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuaiset ja vatkaa tasaiseksi. Lisää kaksi desilitraa maitoa ja jauhot vuo­rotellen seokseen. Levitä taikina ta­saisesti pellille leivinpaperille nuolijan avulla. Nosta 175 asteeseen uunin keskitasolle esipaistumaan 8–10 minuu­tiksi, kunnes pinta on kiinteytynyt.

2. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi, lisää joukkoon 2 1/2 desilitraa sokeria pik­kuhiljaa samalla vatkaten. Vatkaa, kunnes marenki on kiiltävää, tasaista ja pysyy kulhossa ylösalaisin kään­nettäessä.

3. Levitä marenki esipaistetun poh­jan päälle. Ripottele päälle 50 grammaa mante­lilastuja ja nosta uuniin 25 minuu­tiksi, kunnes marenki ja lastut ovat saaneet hieman väriä ja marenki on päältä rapea.

4. Jätä britapohja jäähtymään. Pohja voi odottaa yönkin yli huoneenläm­mössä leivinpaperilla peitettynä.

5. Valmista täyte. Pese ja raasta yksi ap­pelsiini. Sekoita kuoriraaste, 1/4 teelusikallista vanil­jauutetta ja 200 grammaa maitorahkaa.

6. Vaahdota kolme desilitraa kuohukermaa ja puoli desilitraa sokeria. Lisää joukkoon appelsiinirahka ja vatkaa sekaisin.

7. Leikkaa pohja kolmeen osaan leveyssuunnassa ja kasaa kakku le­vittämällä appelsiinirahkavaahtoa kerrosten väliin. Viimeistele appelsiini-britakakku pääsiäismunilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/2021.

Lue myös: Britakakku on juhlien ikisuosikki – tällä ohjeella onnistut!

Lue myös Anna.fi: Kolmen marjan marenkipiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Appelsiinibritakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.