Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Bataattikeitto

Bataattikeitto lämmittää retkellä, lounaalla tai flunssaisena niin mieltä kuin kehoakin. Suolainen foccacialeipä sopii sen kaveriksi tai maistuu sellaisenaan. Bataattikeitto saa ihanan sileän, samettisen rakenteen, kun soseutat keiton sauvasekoittimella ja lisäät joukkoon ruokakermaa, smetanaa tai kookoskermaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Bataattikeitto

  • 1 kg bataattia
  • 2 porkkanaa
  • 1 l vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl currya
  • ½ tl inkivääriä
  • ½ tl suolaa
  • 4 dl smetanaa, ruokakermaa tai kookoskermaa
  • ½ dl tuoretta persiljaa tai
  • 2 rkl tuoretta korianteria

Valmistusohje

Bataattikeitto valmistuu helposti näin:

  1. Aloita keiton valmistus käsittelemällä juurekset. Kuori ja pilko bataatit sekä porkkanat. Laita kasvikset kattilaan ja kaada päälle sen verran vettä, että ne juuri ja juuri peittyvät. Lisää kattilaan kasviliemikuutio ja anna kasvisten kypsyä kiehuvassa vedessä.
  2. Soseuta kypsät kasvikset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Mausta keitto inkiväärillä, currylla ja suolalla. Lisää sekaan smetana, ruokakerma tai kookoskerma ja persilja tai korianteri, sekoita bataattikeitto tasaiseksi.

Vinkki: Tarjoa bataattikeitto esimerkiksi täytetyn foccacialeivän kanssa. Jos otat keiton mukaan retkelle, kaada soppa termospulloon, jossa se pysyy tunteja lämpimänä. 

Lue myös Anna.fi: Porkkanasosekeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Bataattikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.