Bataattikeitto
Bataattikeitto lämmittää retkellä, lounaalla tai flunssaisena niin mieltä kuin kehoakin. Suolainen foccacialeipä sopii sen kaveriksi tai maistuu sellaisenaan. Bataattikeitto saa ihanan sileän, samettisen rakenteen, kun soseutat keiton sauvasekoittimella ja lisäät joukkoon ruokakermaa, smetanaa tai kookoskermaa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Bataattikeitto
- 1 kg bataattia
- 2 porkkanaa
- 1 l vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 tl currya
- ½ tl inkivääriä
- ½ tl suolaa
- 4 dl smetanaa, ruokakermaa tai kookoskermaa
- ½ dl tuoretta persiljaa tai
- 2 rkl tuoretta korianteria
Valmistusohje
Bataattikeitto valmistuu helposti näin:
- Aloita keiton valmistus käsittelemällä juurekset. Kuori ja pilko bataatit sekä porkkanat. Laita kasvikset kattilaan ja kaada päälle sen verran vettä, että ne juuri ja juuri peittyvät. Lisää kattilaan kasviliemikuutio ja anna kasvisten kypsyä kiehuvassa vedessä.
- Soseuta kypsät kasvikset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Mausta keitto inkiväärillä, currylla ja suolalla. Lisää sekaan smetana, ruokakerma tai kookoskerma ja persilja tai korianteri, sekoita bataattikeitto tasaiseksi.
Vinkki: Tarjoa bataattikeitto esimerkiksi täytetyn foccacialeivän kanssa. Jos otat keiton mukaan retkelle, kaada soppa termospulloon, jossa se pysyy tunteja lämpimänä.
Lue myös Anna.fi: Porkkanasosekeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Bataattikeitto