Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkosuklaablondiet

Suositun brownien vaalea sisar on valkosuklaablondiet. Tässä leivonnaisessa valkosuklaa saa makuparin vadelmista.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Valkosuklaablondiet

  • 200 g voita
  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 120 g valkosuklaata
  • 200 g pakastevadelmia

Valkosuklaablondiet, koristelu

  • 1 ps (100 g) valkosuklaanmakuinen kuorrute (Dr. Oetker)

Valmistusohje

Valkosuklaablondiet leivotaan helposti näin:

1. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, joka välissä hyvin vatkaten.

2. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja siivilöi joukkoon. Lisää lopuksi rouhittu valkosuklaa ja jäiset vadelmat. Sekoita nopeasti.

3. Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 cm x 20 cm).

4. Paista blondiet uunissa 175 asteessa 25–35 minuuttia. Valkosuklaablondiet saavat jäädä keskeltä tahmeiksi. Älä paista kuivaksi.

5. Koristele valkosuklaablondiet suklaakuorrutteella.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 8/2017.

Myös nämä blondiet ja browniet hurmaavat herkkusuun:

blondiet

Blondiet

brownie-palat

Brownie-palat

Appelsiini-suklaabrowniet

Appelsiini-suklaabrowniet

Ruoka.fi: Karpalopalat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosuklaablondiet

t

20x20cm vuoassa 35 minuutin jälkeen taikina oli keskeltä täysin raakaa. Ei siis sellaista tahmeaa mitä brownie-/blondietaikinan kuuluu olla vaan ihan kypsentämätöntä.

tyytyväinen

oikein maukas resepti!!

EK

Maku hyvä, mutta ohjeen kokoisessa vuoassa paistoaika paljon enemmän ja tulee paksu kakun tyyliin. Kuvan kaltaisiin paloihin isompi vuoka, ehkä 20×30. Nyt oli vaikea saada pysymään kasassa ja kypsymään, koska leivonnaisesta tuli niin korkea.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.