Bruschettat kesäkaalipestolla
Bruschettat kesäkaalipestolla ovat alkukesään sopivia herkkuleipiä, jotka syntyvät kesä- eli varhaiskaalista ja vihreästä parsasta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 8 maalaisleipäviipaletta
Kesäkaalipesto
- 150 g kesäkaalin uloimpia lehtiä
- 4 rkl pinjansiemeniä
- nippu tuoretta basilikaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl parmesaanijuustoa
- 1 dl oliiviöljyä
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Lisäksi
- 4 vihreää tankoparsaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl hienonnettua minttua
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Hienonna kaali karkeaksi. Nosta ensin pinjansiemenet tehosekoittimeen ja aja karkeaksi. Lisää kaali, basilikanlehdet, valkosipulinkynsi ja juustoraaste ja aja tasaiseksi. Lisää joukkoon öljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa hieman öljyä, jotta saat kastikkeesta juoksevamman.
2. Poista parsoista puumainen varsiosa. Höylää parsat juustohöylällä pitkiksi lastuiksi. Kuumenna öljy pannulla ja pikapaista parsaviipaleita hetki pannulla. Nosta syrjään ja mausta hienonnetulla mintulla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
3. Paahda leipäviipaleet paahtimessa tai uunissa. Levitä leiville kesäkaalipestoa ja nostele päälle parsahöystettä.
Kokeile myös muita vihreitä herkkuja: Pinaattipapardelle vuohenjuustolla ja pähkinöillä Ruoka.fi: Vihreä yrttisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Bruschettat kesäkaalipestolla