Burritot kanatäytteellä tehdään helposti näin:
1. Levitä 500 grammaa broileri paistileikkeitä uunivuokaan. Sekoita kulhossa 200 grammaa paseerattua tomaattikastiketta, kaksi ruokalusikallista fariinisokeria, kaksi ruokalusikallista punaviinietikkaa, kaksi ruokalusikallista soijakastiketta, kolme valkosipulinkynttä, kaksi teelusikallista murskattuja tai jauhettua juustokuminan siemeniä, kaksi teelusikallista oreganoa, yksi teelusikallinen chilijauhetta ja yksi teelusikallinen suolaa. Valuta leikkeiden päälle. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 150-asteisen uunin keskitasolla 2 tuntia. Voit poistaa loppuvaiheessa folion, jotta osa nesteestä haihtuu ja sakeutuu.
2. Suikaloi puolikas vihreä tai punainen paprika ja yksi sipuli. Paahda kuivalla pannulla, kunnes kasvikset saavat paahteista makua ja hieman myös väriä. Siirrä pannu jäähtymään.
3. Nosta kypsät pihvit kastikkeesta ja revi ohuiksi säikeiksi. Lisää lihat takaisin maustekastikkeen joukkoon.
4. Jaa paprika-sipuliseos sekä kanatäyte tortillalettujen keskelle. Jaa päälle 150 grammaa raastettua cheddarjuustoa. Käännä reunat sisäänpäin täytteen päälle ja käännä alaosa ylöspäin täytteen kanneksi. Rullaa burritot kääröiksi ja nosta uunivuokaan niin, että taitokset jäävät alle. Sivele pinnalta sulatetulla voilla. Lämmitä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
5. Tarjoile burritot kokonaisina tai halkaistuna alkupaloina erilaisten kastikkeiden kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 27/19.
Katso myös: Meksikolaista ruokaa rennosti
Katso myös Anna.fi/ruoka: 6 x nopea arkiruoka broilerista – pyöräytä broilerista herkullinen kastike, salaatti, keitto tai pasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Burritot kanatäytteellä