Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Cacio e pepe -pasta

Pecorino romano on juustonystävän ja herkkusuun mieleen. Huippukokit ympäri maailman ylistävät tätä pastareseptiä. Cacio e pepe -pasta on nerokkain pastaruoka, mitä on olemassa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Cacio e pepe -pasta

  • 15 kokonaista mustapippuria
  • 350 g spagettia
  • 200 g pecorino romano -juustoa
  • 50 g voita kuutioina
  • n. 3 dl pastan keitinvettä

Valmistusohje

Cacio e pepe -pasta valmistuu näin helposti.

1. Paahda kokonaisia pippureita kuivalla pannulla 5–10 minuuttia. Hienonna ne huhmareessa rouheeksi.

2. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Raasta juusto hienoksi raasteeksi.

3. Valuta pasta ja ota 3 dl keitinvettä talteen. Kaada pasta kasariin tai kattilaan. Lisää 1 dl keitinvedestä, osa voikuutioista, juustoraaste ja pippurirouhe. Sekoita puukauhalla voimakkaasti. Lisää loput voista sekä tarpeen mukaan loput keitinvedestä ja sekoita niin, että juusto sulaa ja muodostaa mehevän soosin kuuman veden kanssa. Lisää mustapippuria ja juustoa halutessasi. Tarjoile Cacio e pepe -pasta välittömästi.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/18.

Vinkki: Keitä pasta kuin italialaiset – kiinnitä huomiota näihin 3 kohtaan

Lue myös Anna.fi: Näin teet helpon sitruunapastan – pasta al limone


Kommentoi

Kommentoi juttua: Cacio e pepe -pasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.