Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Crème Ninon (ranskalainen hernekeitto)

Ainekset

  • 600 g pakasteherneitä
  • 1 rkl voita
  • 1 pieni porkkana
  • 1 salottisipuli
  • 2 tl kuivattua lipstikkaa
  • 5 dl vettä

Lisäksi:

  • 4 dl vettä
  • ½ dl kasvis- tai lihafondia tai 1 liemikuutio
  • 1 rkl soijaa
  • suolaa
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 dl vaahdotettua kuohukermaa
  • noin 3 dl kuivaa samppanjaa tai kuohuviiniä

Valmistusohje

Silppua salottisipuli, kuori ja kuutioi porkkana pieniksi kuutioiksi.

Sulata voi kattilassa, kuullota sipuli kevyesti, lisää herneet, porkkana, lipstikka ja 1 tl suolaa. Lisää vettä sen verran, että se juuri ja juuri peittää herneet. Anna kiehua ja keitä hiljalleen noin 30 minuuttia.

Kiehauta vesi ja fondi.

Kaada herneiden keitinvesi pois ja soseuta herneseos. Hienoimman lopputuloksen saat painelemalla herneet siivilän lävitse.

Sekoita hernesose ja kasvisliemi, kiehauta seos. Mausta sitruunamehulla ja lisää suolaa maun mukaan.

Nostele pari desiä kermavaahtoa lämpimään hernekeittoon lempeästi sekoittaen, koska keitto näyttää kauniimmalta hieman raidallisena.

Kaada keitto lämpimään tarjoilukulhoon.

Tuo keitto pöytään, avaa samppanjapullo ja kaada kuohuviiniä keittoon.

Sekoita varovasti, sillä kuplat eivät saa kadota.

Tarjoile välittömästi lämmitetyissä kulhoissa.

Lue myös Himahellan juttu Crème Ninon, ranskalainen hernekeitto!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Crème Ninon (ranskalainen hernekeitto)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.