Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Donitsikakku

Jättidonitsi! Tämän kakun voisi syödä yhdeltä istumalta, niin herkullista se on. Donitsikakku on helppo tehdä, taikina vain sekoitetaan ja paistetaan. Ei vatkausta, eikä turhia välivaiheita.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Donitsikakku, taikina

  • 1 dl piimää
  • 1 dl sokeria
  • ¾ dl sulatettua kookosöljyä tai ruokaöljyä
  • 1 kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • sitruunan tai appelsiinin raastettu kuori

Donitsikakku, täyte

  • 200 g maustamatonta maitorahkaa
  • 1 dl sitruunatahnaa eli lemon curdia

Koristelu

  • 2 dl tomusokeria
  • 1 rkl sitruunan tai appelsiinin mehua
  • pari tippaa elintarvikeväriä
  • strösseliä

Valmistusohje

Donitsikakku leivotaan helposti sekoittamalla:

  1. Tarvitset 1 l:n vetoisen rengasvuoan.
  2. Sekoita kevyesti piimä, sokeri, sulatettu rasva tai öljy ja kananmuna sekaisin kulhossa.
  3. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne kulhoon. Sekoita ainekset kevyesti yhteen.
  4. Suihkuta vuokasprayllä litran vetoinen rengasvuoka tai valele se ruokaöljyllä hyvin. Lusikoi taikina vuokaan. Paista 170 asteessa 25–30 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa leikkuulaudalle.
  5. Sekoita rahka ja lemon curd yhteen, lusikoi pursotinpussiin. Leikkaa donitsikakku halki ja pursota täytettä kakun sisään. Nosta leikattu kansi päälle.
  6. Tee pikeeri sekoittamalla tomusokerin joukkoon elintarvikeväri ja sitruunan tai appelsiiinin mehu. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi pursotinpussiin. Pursota donitsikakun päälle raitoja. Koristele donitsikakku strösselillä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Donitsikakku

Ritva Rannila

Kauanko uunissa ja mikä on uunin lämpötila??

Sinun täytyy kommentoidaksesi.