Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Espanjalainen chorizo-perunakeitto

Tässä keitossa maistuu Espanja. Peruna-chorizokeitto ryyditetään chilillä ja lorauksella valkoviiniä. Tarjoa soppa pähkinä-yrttihakkeluksen kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Espanjalainen chorizo-perunakeitto:

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 250 g chorizomakkaraa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 tulinen punainen chili (quindici tai cayenne)
  • 1 dl valkoviiniä tai 1 rkl valkoviinietikkaa
  • noin 1 kg kiinteitä perunoita
  • 6 dl kanalientä
  • 1 rkl makeaa tulista paprikajauhetta (La Chinata)
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • ½-1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Päälle

  • 1 dl kuorittuja manteleita
  • 3 rkl tuoretta lehtipersiljaa

Valmistusohje

Espanjalainen chorizo-perunakeitto tehdään helposti näin:

1. Kuumenna öljy kattilassa ja paista viipaloituja makkaroita noin 2 minuuttia. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili, kopauta siemenet pois ja hienonna. Lisää kattilaan ja kuullota noin 10 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmeitä.

2. Kaada joukkoon viini ja kiehauta. Kuori ja kuutioi perunat, laita kattilaan kanaliemen kanssa. Lisää paprikajauhe ja rakuuna. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat kypsiä noin 15–20 minuuttia.

3. Keiton kiehuessa paahda mantelit kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Jäähdytä. Rouhi morttelissa tai veitsellä hienoksi. Hienonna lehtipersilja. Sekoita keskenään.

4. Tarkista keiton maku, lisää suolaa ja mustapippuria. Tarjoa manteli-lehtipersiljaseoksen ja tuoreen leivän kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 6/17.

Kokeile myös näitä mausteisia makkararuokia:

tulinen makkaraminestrone

Tulinen makkaraminestrone

makkarapata chili con carnen tapaan

Makkarapata chili con carnen tapaan

chorizopyorykat

Chorizopyörykät

Ruoka.fi: Chorizo-kanapata


Kommentoi

Kommentoi juttua: Espanjalainen chorizo-perunakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.