Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Frittata varhaisperunoista

Frittata varhaisperunoista tehdään pannulla, ja sen voi paistaa vaikka grillissä. Keväinen karhunlaukka antaa munakkaalle vienosti valkosipulisen aromin.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Frittata varhaisperunoista

  • 6 keitettyä varhaisperunaa
  • 10 lehteä karhunlaukkaa (villinä kasvavaa tai kasvatettua)
  • 10 kananmunaa
  • ½ dl kermaa, maitoa tai vettä
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 2 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Frittata varhaisperunoista valmistuu helposti näin

  1. Lohko tai halkaise kuusi keitettyä ja jäähtynyttä varhaisperunaa koon mukaan. Huuhtele kymmenen lehteä karhunlaukkaa ja hienonna. Riko kymmenen kananmunaa kulhoon ja sekoita joukkoon puoli desilitraa kermaa, maitoa tai vettä sekä yksi teelusikallinen suolaa ja 1/4 teelusikallista rouhittua mustapippuria.
  2. Kuumenna pannulla kaksi ruokalusikallista öljyä ja kaada perunat ja hienonnetut lehdet pannulle. Kääntele hetken aikaa ja anna niiden kuumentua. Valuta munaseos päälle.
  3. Vedä munamassaa puulastalla pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin, kunnes munakasseos hieman hyytyy. Anna munakkaan hyytyä kannen alla.
  4. Kun munakas on pinnalta vielä hieman kostea, valuta se leivinpaperoidulle uunipellille. Tai gratinoi suoraan paistinpannulla, kunhan pannussa on vain uuninkestävä kädensija. Ruskista munakkaan pinta nopeasti uunissa kuumien grillivastusten alla, kunnes se saa pinnalta kauniin värin. Leikkaa frittata varhaisperunoista paloiksi ja tarjoa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/2020.

Lue myös: Osaatko valmistaa munakkaan? Näin onnistut varmasti – katso 5 parasta ohjetta

Lue myös Anna.fi: Parsakaalifrittata


Kommentoi

Kommentoi juttua: Frittata varhaisperunoista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.