Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton leipä

Tämä leipä maustetaan timjamilla ja rosmariinilla. Teemun ja Markuksen leipäkirjan gluteenittomaan ohjeeseen lipsahti pari virhettä. Tässä korjattu ohje.

Ainekset

Taikina

  • 1 l gluteenittomia jauhoja
  • 11 g (pussillinen) kuivahiivaa
  • 5 dl vettä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl porkkanaraastetta
  • ½ punttia timjamia
  • 4 hienonnettua rosmariininoksaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

1 iso tai 2–3 pientä leipää Valmistusaika 1 tunti

1. Yhdistä ainekset kulhossa ja sekoita taikinaa noin viisi minuuttia. Öljyä vuoka hyvin ja painele taikinaa vuokaan tai vuokiin. Nostata kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa liinan alla.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista noin 25 minuuttia, koosta riippuen, kunnes leipä on kauniin ruskea.

3. Kumoa leipä heti paistamisen jälkeen vuoasta ja jäähdytä ritilällä ilman liinaa.

Ohje: Teemun ja Markuksen Leipäkirja (Teos).

Lisää reseptejä:

Gluteenittomat sämpylät Gluteeniton kaurapatonki Ruoka.fi: Gluteeniton perunavuokaleipä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton leipä

Johanna

Maininta siitä, millaista taikinan kuuluisi olla, olisi ollut tarpeellinen. Gluteenittomat jauhot ja jauhoseokset, kun ovat niin erilaisia. Tein itse ohjeen mukaan ja taikina jäi aivan liian kovaksi ja kuivaksi. Lisäsin oman maun mukaan summassa vettä tietämättä kuitenkaan oikein, millaista taikinan tulisi olla ennen kohotusta.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.