Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Graavilohi

Graavilohi on mainettaan helpompi valmistaa. Poimi tästä ohje talteen ja katso videolta, kuinka helposti kalan valmistat.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Graavilohi

  • 500 g lohta
  • 2 tl sokeria
  • 1-2 cl alkoholia, esimerkiksi vodkaa
  • 1 ½ tl rouhittua roseepippuria
  • 1 tl mustapippuria myllystä
  • ½ ruukku tilliä
  • ¾ dl karkeaa merisuolaa

Lisäksi

  • ruisleipää
  • tilliä
  • roseepippuria

Valmistusohje

Graavilohi valmistuu näin helposti:

  1. Valitse graavattavaksi ruodoton lohi- tai kirjolohifilee. Jos et fileoi kalaa itse, hyvä valinta on napata kaupan kalatiskilta D-leikkuun lohifilee.
  2. Huuhtele lohifilee jääkylmällä vedellä ja kuivaa se huolellisesti talouspaperilla. Laita reilu pala muovikelmua tai foliota työlaudalle. Asettele lohi valmiiksi kelmulle tai foliolle.
  3. Ripottele lohen pintaan mausteet tässä järjestyksessä: sokeri, alkoholi, roseepippuri, mustapippuri, suola ja tilli.
  4. Kääri lohifilee tiiviisti kelmuun tai folioon ja laita kala paketti lautaselle ja jääkaappiin.  Anna lohen maustua noin vuorokausi jääkaapissa.
  5. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile graavilohi keitettyjen perunoiden kanssa tai sellaisenaan ruisleivällä, koristele tillillä ja roseepippurilla. Katso video graavilohen valmistuksesta!

Vinkki: Graavilohi on parhaimmillaan, kun teet sen D-leikatusta lohifileestä ja varmistat, että kalafilee on tuore.

Lue myös Anna.fi: Graavisiika ja sinappikastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Graavilohi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.