Graavilohi
Graavilohi on mainettaan helpompi valmistaa. Poimi tästä ohje talteen ja katso videolta, kuinka helposti kalan valmistat.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Graavilohi
- 500 g lohta
- 2 tl sokeria
- 1-2 cl alkoholia, esimerkiksi vodkaa
- 1 ½ tl rouhittua roseepippuria
- 1 tl mustapippuria myllystä
- ½ ruukku tilliä
- ¾ dl karkeaa merisuolaa
Lisäksi
- ruisleipää
- tilliä
- roseepippuria
Valmistusohje
Graavilohi valmistuu näin helposti:
- Valitse graavattavaksi ruodoton lohi- tai kirjolohifilee. Jos et fileoi kalaa itse, hyvä valinta on napata kaupan kalatiskilta D-leikkuun lohifilee.
- Huuhtele lohifilee jääkylmällä vedellä ja kuivaa se huolellisesti talouspaperilla. Laita reilu pala muovikelmua tai foliota työlaudalle. Asettele lohi valmiiksi kelmulle tai foliolle.
- Ripottele lohen pintaan mausteet tässä järjestyksessä: sokeri, alkoholi, roseepippuri, mustapippuri, suola ja tilli.
- Kääri lohifilee tiiviisti kelmuun tai folioon ja laita kala paketti lautaselle ja jääkaappiin. Anna lohen maustua noin vuorokausi jääkaapissa.
- Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile graavilohi keitettyjen perunoiden kanssa tai sellaisenaan ruisleivällä, koristele tillillä ja roseepippurilla. Katso video graavilohen valmistuksesta!
Vinkki: Graavilohi on parhaimmillaan, kun teet sen D-leikatusta lohifileestä ja varmistat, että kalafilee on tuore.
Lue myös Anna.fi: Graavisiika ja sinappikastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Graavilohi