Granaattiomena-linssi-punajuurisalaatti
Punajuuret ja granaattiomena maistuvat vaikka joulupöydässä. Linsseillä salaatteihin saa ruokaisuutta, jota tillivinegrette täydentää.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Granaattiomena-linssi-punajuurisalaatti
- 600 g punajuurta
- 3 rkl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 dl vihreitä linssejä (raakana)
- 1 granaattiomena
- 1 ruukku rucolasalaattia
Valmistusohje
Granaattiomena-linssi-punajuurisalaatti valmistuu näin:
1. Kuori punajuuret, leikkaa lohkoiksi ja laita uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa 200 asteessa noin 45–50 minuuttia.
2. Keitä linssit kypsäksi. Valuta ja jäähdytä. Halkaise granaattiomena ja kopauta siemenet kulhoon. 3. Laita rucola vadille ja sekoita loput aineet päälle.
4. Tarjoa granaattiomena-linssi-punajuurisalaatti tillivinegretten kanssa.
Vinkki: Punajuurista teet maukkaat lisukkeet ja salaatit – katso parhaat ohjeet
Lue myös Anna.fi: Näin teet granaattiomenalla höystetyn punajuuri-vuohenjuustosalaatin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Granaattiomena-linssi-punajuurisalaatti