Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Härkäpapupihvit

Härkäpapupihvit valmistetaan kotimaisesta härkäpapurouheesta. Härkäpapurouhe on erinomainen kuidun ja proteiinin lähde kuivakaappiin. Se säilyy hyvin ja pelastaa kiireisen arjen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Härkäpapupihvit

  • 2 ½ dl härkäpapurouhetta
  • 2 dl kikhernejauhoja
  • 2 ½ dl vettä
  • ½ dl rypsiöljyä
  • ½ ruukkua persiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • ¾ tl suolaa

Paistaminen

  • 2 rkl rypsiöljyä

Kyssäkaali-puolukkaraaste

  • 1 pieni kyssäkaali
  • 2 dl puolukoita

Valmistusohje

Härkäpapupihvit valmistuvat helposti näin:

  1. Mittaa härkäpapurouhe ja kikhernejauhot kulhoon. Hienonna persilja ja valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki pihvien ainekset keskenään taikinaksi. Anna taikinan tekeytyä 30 minuuttia.
  2. Kuori ja raasta kyssäkaali. Laita kaaliraaste kulhoon ja lisää puolukat. Sekoita. Mausta halutessasi ripauksella suolaa.
  3. Kuumenna öljy pannulla. Ota taikinasta lusikalla nokareita ja paista 4 pihviä kerrallaan keskilämmöllä noin 3 minuuttia per puoli. Paista loput taikinasta samoin.
  4. Tarjoa härkäpapupihvit juuresmuusin, puolukoiden ja kyssäkaali-puolukkaraasteen kera.

Vinkki! Kokeile pihvien maustamiseen kuivattua nokkosrouhetta.

härkäpapupihvit
Härkäpapupihvit tehdään kotimaisesta härkäpapurouheesta. Lisukkeeksi sopii juuresmuusi.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 1/2024.

Lue myös Anna.fi: Härkäpapu-kasvispaistos


Kommentoi

Kommentoi juttua: Härkäpapupihvit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.