Reseptit

Helppo saaristolaisleipä

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
1  annos

Ainekset

  • pakkaus Tuoppi-Mallasmestarin saaristolaisleipäseosta
  • 2.5 dl omenamehua tai piimää
  • 1 pussi (8 g) kuivahiivaa
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 100 g kuivattuja karpaloita tai puolukoita

Pinnalle

  • 1 rkl siirappia
  • 1 rkl vettä

Valmistusohje

Helppo saaristolaisleipä

Helppo saaristolaisleipä leivotaan valmiista saaristolaisleipäseoksesta, johon lisätään vain neste, mausteet ja kuivatut marjat.

1. Lämmitä neste hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Sekoita kuivahiiva jauhoseokseen ja sekoita ainekset keskenään. Sekoita voimakkaasti. Anna taikinan kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kohonnutta taikinaa ja kaada se pakkauksesta löytyvään paperivuokaan tai voideltuun leipävuokaan ja kohota uudelleen puolisen tuntia.

3. Paista saaristolaisleipää 175 asteessa noin 50 minuuttia, sivele siirappivedellä ja paista vielä noin kymmenen minuuttia.

Kokeile myös muita maukkaita leipäreseptejä:
Saaristolaislimppu
Helppo hedelmäleipä
Siemenleipä
Ruoka.fi: Joululimppu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo saaristolaisleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.