Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hirvenlihakääryleet

HIrvikääryleet tehdään hirvenpaistista. Ohuet hirvenpaistiviipaleet nuijitaan ja täytetään sinihomejuustolla. Kääryleet kietaistaan pekoniin, paistetaan ensin pannulla ja laitetaan lopuksi uuniin muhimaan.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Hirvikääryleet:

  • 800 g hirvenpaistia
  • 150 g sinihomejuustoa (tai fetaa)
  • savupekonia
  • vettä
  • mustapippuria
  • katajanmarjoja

Valmistusohje

Hirvikääryleet tehdään näin:

  1. Leikkaa hirvenpaisti ohuiksi viipaleiksi ja nuiji viipaleet kevyesti kädellä. Nosta joka viipaleelle juustonokareita ja kiedo rullaksi. Pyöritä rullan ympärille suikale savupekonia ja kiinnitä kääryle cocktailtikulla tai sido puuvillalangalla.
  2. Paista hirvenlihakääryleet paistinpannussa, kunnes pinnassa on kaunis väri. Siirrä valurautapataan. Huuhdo paistinpannu vedellä ja valuta paistinliemi kääryleiden päälle. Lisää mausteeksi mustapippuria ja katajanmarjoja. Älä lisää suolaa, sillä suolaa tulee riittävästi juustosta ja pekonista.
  3. Kypsennä kannen alla uunissa 150 asteessa vajaan tunnin ajan tai kunnes liha on mureaa. Kypsymisaikaan vaikuttaa lihan laatu ja hirven ikä.
  4. Tarjoa hirvikääryleet  metsäsienikastikkeen, puolukoiden ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Katso myös: Madeiralla marinoitu hirvipaisti

Lue myös Anna.fi: Riimihirveä paistista


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hirvenlihakääryleet

Mervi

Juttu EI JATKU MAINOKSEN JÄLKEEN

Sinun täytyy kommentoidaksesi.