Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jauheliha-kasviskastike

Jauheliha-kasviskastike on helppo, nopea ja maukas arkiruoka. Tee kerralla iso satsi, sillä kastike maistuu hyvältä myös seuraavana päivänä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Jauheliha-kasviskastike:

  • 300 g paistijauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 100 g palsternakkaa
  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 4 dl voimakasta lihalientä
  • 1-2 rkl tomaattipyreetä
  • ½ tl vastarouhittua valkopippuria
  • 1-2 tl paprikajauhetta
  • 1-2 rkl soijakastiketta (Kikkoman)
  • 2 rkl ruskeaa suurustetta
  • 1-2 tl basilikaa

Valmistusohje

Jauheliha-kasviskastike tehdään näin:

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana ja palsternakka.

2. Hienonna porkkana, palsternakka ja kesäkurpitsa monitoimikoneessa tai raasta ne.

3. Kuullota sipuli öljyssä ja siirrä lautaselle. Lisää pannuun jauheliha ja ruskista se kevyesti. Lisää sipuli sekä muut kasvikset ja anna nesteen haihtua.

4. Lisää kastikkeeseen lihaliemi, mausteet (paitsi basilika) ja tomaattipyree ja hauduttele 15–20 minuuttia.

5. Lisää kastikkeeseen basilika ja suuruste ja tarkista maku. Tarjoa jauheliha-kasviskastike pinaatilla höystetyn perunasoseen sekä kasvisten kera.

Katso myös Anna.fi/ruoka: 5 erilaista tapaa tehdä maukas jauhelihakastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jauheliha-kasviskastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.