Jouluvanukas
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 5 dl kuivattuja hedelmiä (luumuja, aprikooseja, rusinoita, taateleita yms.)
- 100 g säilykekirsikoita
- 1 dl punssia
- 1 dl kirsikoiden lientä
- 1.5 dl mantelirouhetta
riisipuuro:
- 2 dl vettä
- 1 rkl voita
- 2 dl riisisuurimoita
- 0.5 tl suolaa
- 1 l täysmaitoa
vanukas:
- puuro
- 1-1,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- marinoidut hedelmät
- 2 dl kermaa
Valmistusohje
- Silppua hedelmät, kaada joukkoon punssi ja kirsikoiden liemi. Anna mehustua seuraavaan päivään.
- Valmista puuro. Kiehauta vesi ja voi. Lisää joukkoon suola ja riisisuurimot. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maitoa vähitellen hyvin sekoitellen. Hauduta noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Vaahdota kerma. Sekoita puuroon hedelmät, kermavaahto ja mausteet. Tarjoa kylmänä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jouluvanukas