Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juustosämpylät

Juustosämpylät maistuvat vastaleivottuina keittoaterialla tai iltateellä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Juustosämpylät

  • 5 dl vettä
  • 25 g tuoretta hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl speltti- tai kaurahiutaleita
  • 150 g juustoraastetta
  • 10–12 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 dl pekaanipähkinöitä
  • (1 dl silputtua viikunaa)

Valmistusohje

Juustosämpylät leivotaan näin:

1. Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi, liota hiiva veteen. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeä taikina.

2. Anna taikinan kohota liinan alla, vedottomassa paikassa noin puoli tuntia.

3. Leivo taikina sämpylöiksi. Kohota pellillä liinan alla noin 15 minuuttia ja paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa juustosämpylät esimerkiksi tomaattikeiton kanssa.

Lisää reseptejä: Jalopeno-juustoruudut Juustosarvet Ruoka.fi: Juustorieska


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juustosämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.