Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kanakeitto

Kanakeitto on lempeästi maustettua, hissuksiin haudutettuaruokaa, joka maistuu talvisella arkiaterialla tai flunssasta toipuvan soppana.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Kanakeitto

  • 1 kpl kokonainen broileri tai 4 koipireisipalaa tai luullista broilerileikettä
  • 2 l vettä
  • 1 rkl suolaa
  • 2 kpl laakerinlehteä
  • noin 10 kpl kokonaista valko- ja maustepippuria
  • 1 kpl iso sipuli
  • 6 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl sitruuna
  • 1 pala juuriselleriä
  • 1 kpl palsternakka
  • 4 kpl porkkanaa
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 kpl timjaminoksa
  • noin 8 kpl perunaa
  • 1 pala purjoa (tai 2 dl pitkäjyväistä riisiä)

Valmistusohje

Kanakeitto valmistuu näin:

Kanakeitto kokonaisesta broilerista riittää ruokkimaan isommankin joukon. Varaa broilerin keittämiseen noin tunti.

1. Huuhdo broileri ja aseta reilun kokoiseen kattilaan. Kaada päälle vettä sen verran, että broileri juuri ja juuri peittyy. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kerää pinnalle kertyvä vaahto pois. Lisää kattilaan mausteet, sipulit ja halkaistu sitruuna sekä kokonaiset liemijuurekset ja persiljan varret. Keitä poreillen noin tunti.

2. Nosta broileri kattilasta ja irrota lihat luista. Heitä nahka ja luut pois. Siivilöi liemi. Kuori ja kuutioi perunat (tai riisi) liemeen. Keitä perunat kypsiksi. Lisää keittoon paloitellut liemijuurekset, kananpalat ja silputtu persilja. Voit myös lisätä juurekset raakoina, paloiteltuina perunoiden kanssa tai pakasteena.

Kokeile myös muita maukkaita broileriruokia: Aasialaiset broilerinkoivet Aasialainen kanasalaatti Sitruunainen uunibroileri Ruoka.fi: Kanakeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kanakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.