Kaneli-sokeripullat
Yksinkertainen on parasta! Kaneli-sokeripullien pinta on ihanan rapea. Nämä pullat maistuvat niin lapsille kuin aikuisillekin.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 5 dl kevyt- tai täysmaitoa
- 50 g hiivaa
- 1 kananmuna
- 2 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- noin 16 dl vehnäjauhoja
- 100 g sulatettua voita
Päälle
- 50 g voita
- 1 rkl jauhettua kanelia
- 1–2 dl sokeria
Valmistusohje
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää muna, sokeri ja suola. Alusta joukkoon vehnäjauhot. Lisää jäähtynyt voi. Vaivaa pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
2. Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile palat pitkiksi tangoiksi. Leikkaa kumpikin tanko noin 10 osaan. Pyöritä paloista pikkupullia. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota liinan alla.
3. Sulata sillä aikaa voi ja anna jäähtyä. Sekoita kaneli sokerin joukkoon ja laita lautaselle.
4. Voitele kohonneet pullat voisulalla, ota pohjasta kiinni ja pyöritä kauttaaltaan kaneli-sokeriseoksessa. Laita takaisin pellille.
5. Paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Lisää reseptejä:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kaneli-sokeripullat