Kanelipulla
Kanelipulla on kuin korvapuusti, mutta kanelia tulee paljon enemmän ja pullaa ei "rypistetä" puustin muotoon, vaan paistetaan rullalla uunivuoassa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 24 annosta
Ainekset
Kanelipulla, taikina
- 5 dl maitoa
- 50 g tuorehiivaa
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 1 ½ tl suolaa
- 900 g (n. 14 dl) vehnäjauhoja
- 150 g pehmeää voita
Kanelipulla, täyte
- 100 g notkeaa ja pehmeää voita
- 1 dl sokeria
- 6 rkl kanelia
Voitelu
- 1 kananmuna
Pinnalle
- 3 rkl raesokeria
Valmistusohje
Kanelipulla leivotaan helposti näin:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola.
- Alusta jauhot taikinaan vähitellen sekoittaen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista
- Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa noin tunti.
- Vaivaa taikinaa leivinalustalla ja jaa se kolmeen osaan. Kauli taikinapalat levyiksi (20 x 30 cm).
- Sekoita kulhossa pehmeä rasva, sokeri ja kaneli. Levitä taikinalevyille täyte.
- Kääri levyt rullaksi, jätä saumakohta alle piiloon. Leikkaa rullista terävällä veitsellä noin 8 pullaa jokaisesta. Nosta pullat uunivuokaan. Voitele munalla ja koristele raesokerilla.
- Paista kanelipulla 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
Lue myös: Leivo lasten kanssa – 6 helppoa ohjetta!
Lue myös Anna.fi: Näin leivot täydelliset, mehevän pehmeät korvapuustit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kanelipulla
Olipahan surkea resepti. Taikinasta tuli vain iso liimapallo, jota ei voinut työstää mitenkään, roskiin päätyi koko klöntti. Oot ainekset velkaa mulle!
Voisitko olla ehkä hiukan mukavampi kiitos…. 🙂
Lisää jauhoja?
Ohjeessa n.3dl liikaa jauhoja…? Olisi tullut aikamoinen jauhopallo, jos olisin kaikki jauhot laittanut… mitä tein väärin?